Frikadeller
Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød Indsendt : Red : |
|
|
Skær rundstykket i tynde skiver, hæld varmt vand over og lad det blive blødt. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skyl persillen og ryst den tør. Hak den så fint som muligt. Varm olivenolien i en pande. Steg løgene, hvidløget og halvdelen af persillen et øjeblik. Tag panden af varmen, og lad det køle af et øjeblik.
Kom hakkekødet i en skål. Tryk det blødgjorte rundstykke ud. Put brødet ned til hakkekødet, tilsæt æggene og løg-persilleblandingen. Ælt det hele godt og bland det. Jo bedre det blandes des bedre hænger farsen sammen senere. Krydr godt med citronskal, salt, peber, paprika og merian. Ælt sennep i. Bland resten af persillen i. Lav små eller store portioner af farsen og tril dem til kugler (hold med jævne mellemrum dine hænder under den kolde hane). Hvis farsen stadig er for blød til at blive trillet blandes et par skefulde rasp i. Tryk kuglerne flade og læg dem ved siden af hinanden. Varm det smeltede smør i en stor pande, steg frikadellerne ved middel varme, vend dem forsigtigt og steg dem færdige. Det tager 5-7 minutter på hver side afhængigt af størrelsen. Spis dem nystegte fra panden. |
|
Opskriften er vist 31723 gange,
og udskrevet 483 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.1 (57 stemmer) |
|
Kommentarer Brumbasse50 - 2009-09-13 14:01:53 Lækre frikadeller på en ny måde. Uhhmm! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne