Rådyrryg med æbler og tranebær
Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Spæk kødet med spækstrimler, krydr med salt og peber og læg det i bradepanden.
Brun ryggen ved 250 grader C. alm. ovn i 15 minutter. Opvarm fedt eller olie (gerne det resterende røgede spæk) og hæld det over kødet. Kom bouillon ved. Skru varmen ned til 200 grader C. alm. ovn og steg ryggen yderligere 30 minutter. Dryp kødet ofte under stegningen. Vask æblerne og skær dem i både. Tyttebærrene sauteres kort i smørret, æblerne tilsættes og det hele steger et par minutter. Sauce: Skyen reduceres og tilsættes piskefløde eller cremefraiche og smages til. Rösti eller Hasselback kartofler passer fint til denne ret. Udskæring: Skær langs rygbenet og hold kniven ind mod benet. Løsn kødet. Hold kniven en anelse skråt og skær den første skive. Fortsæt og hold kniven lidt mere skråt for hver gang. Vend ryggen og skær de to mørbrader af. Skær dem i skiver. Rygbenet kan deles hvor det buer, og kødet lægges så tilbage på ryggen og serveres på denne. |
|
Opskriften er vist 46460 gange,
og udskrevet 1876 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (16 stemmer) |
|
Kommentarer martin341977 - 2011-12-31 19:05:50 fik lavet den bedste rådyrryg nogen kan tænke sig men til sovsen vil jeg anbefale at man bruge danablu (mugost) Marian - 2009-10-12 15:25:07 Tranebærene hvor blev de af? dukholt - 2005-01-01 01:01:01 Min rådyrryg blev helt fantastisk, jeg ville dog rette følgende: Spæk kødet med 4-600 g. baconterninger. Drys æblerne med lidt lidt kanel. Sylt tranebærrene (Kog en pose 10 min. i 25cl vand og 200 g. sukker). Herefter er retten til et rent 10-tal (afhængig af soucen, jeg tilsatte ekstra oksefond). |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne