Stegt rådyrkølle med rødvinskogte pærer
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle Indsendt : Red : |
|
|
Rådyrkølle:
Dyrekøllen udbenes, få eventuelt Deres slagter til at gøre dette for Dem. Køllen lægges i en bradepande og brunes ved ca. 225 grader C i ovnen, ca. 25 minutter. Når den er brunet af, lægges den i gryde, overhældes med vand eller vildtbouillon. Køllen braiseres herefter under låg til den er færdig, ca. 1-1½ time, alt efter størrelse og alder på rådyret. Anvendes stegetermometer skal kernetemperaturen være på 75 grader C. Sauce: Køllen tages op af gryden og fonden sigtes. I en gryde smeltes smørret og melet røres i. Tilsæt den sigtede fond og kog saucen godt igennem, min. 5 minutter. Saucen tilsættes fløde, ribsgelé, kulør og smag til med salt og peber. Salat Waldorff: Mayonnaise tilsættes flødeskum og røres igennem. Smages til med citronsaft og sukker. Æblerne skrælles og kernehuset tages ud. Æblerne skæres i tynde strimler og vendes i salatsaucen. Bladselleri skæres på tværs, i små tynde halvmåner og blandes i salaten. Den næsten færdige salat hældes i en pæn skål og pyntes eventuelt med udstenede halve vindruer samt nøddekerner. Kartofler: Hvide: Kartoflerne skrælles og koges møre i saltet vand. Brune: De små pillekartofler koges med skræl på. Pilles og stilles koldt. På en pande karamelliseres sukkeret, margarine tilsættes. Når margarinen er blandet godt med sukkeret, kommes kartoflerne på. Vendes flittigt til kartoflerne er smukt lysebrune. Krydres med lidt salt. Rødvinskogte pærer: Pærerne skrælles og koges i rødvin og sukker, afkøles. Anretning: Køllen skæres i tynde skiver. Anrettes som billedet. Hvide kartofler, brunede kartofler, saucen, asier etc. Kan anrettes i skåle à part. |
|
Opskriften er vist 28706 gange,
og udskrevet 1127 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer En bruger af dk-kogebogen.dk - 2005-01-01 01:01:01 Fortræffelig... Findes ikke bedre per - 2005-01-01 01:01:01 lækker festmad |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne