Dyrekølle med hachis-sauce

Dyrekølle med hachis-sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Dyrekølle med hachis-sauce, billede 4 Dyrekølle med hachis-sauce, billede 1 Dyrekølle med hachis-sauce, billede 2 Dyrekølle med hachis-sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.dyrekølle
 salt
 peber
 
 sauce:
100 g.ureelt dyrekød
 timian
1 skivebacon
50 g.hønsekød
50 g.smør
5 dl.kalvebouillon
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
2 spsk.kvædegelé
5 æbler
 
Opskrift:
Begynd med hachis-saucen.
Det ureelle kød befries for sener og fedt. Det skæres i fine terninger og steges i lidt smør og krydres med timian, merian og tilsættes bacon skåret i små tern. Det hele svitses godt igennem. Hønsekødet køres en gang gennem en kødhakker og røres med blødt smør. Kalvebouillonen hældes i gryden med bacon og dyrekødet og koges igennem. Det smages til med salt og peber, hvorefter det hakkede hønsekød og de 50 gr smør piskes i bouillon. Lad det koge ind til en passende konsistens.

Dyrekøllen brunes på alle sider i lidt smør på en pande, krydres med salt og peber og steger derefter i ovnen ca 50 minutter ved 175 grader. Lad den herefter hvile tildækket i 20 minutter.

Æblerne skrælles og skæres i lidt grove fileter. På en meget varm pande kommes først kvædegeléen og derefter æblestykkerne, som glaseres i geléen.

Kødet skæres ud og anrettes sammen med æblefileterne på varme tallerkener eller på fad. Hachis-saucen serveres på kande.





karakterer:
Opskriften er vist 25878 gange,
og udskrevet 324 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-04-27 19:01:50
Vi serverede risolerer til (små kogte kartofler stegt i smør på pande)