Helstegt rådyrkølle med kål og skorzonerrødder
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle Indsendt : Red : |
|
|
Udben køllen. Lad køllen få stuetemperatur inden du påbegynder stegningen.
Krydr køllen med salt og peber. Læg køllen i en smurt bradepande og sæt den i en 200 grader varm ovn i ca., 45 minutter, køllen er færdigstegt når det har en temperatur på 70o. Lad den trække 15 minutter.
Saucen:
Kog bradepanden af med vineddiken, lad den koge helt ind. Tilsæt fonden og kom salvien og halvdelen af skalotteløgene i, monter saucen med smør.
Skræl skozoner rødderne og kog dem 10 - 15 min i letsaltet vand. For at undgå misfarving af skozoner rødderne lægges de nyskrællede ukogte i vand der er tilsat saften af i citron, også i kogevandet tilsættes citronsaft.
Tag de kogte skorzonerrødder op, tør dem og skær dem i 5 cm lange stykker. Smag dem til med et par dråber olivenolie, revet citronskal, mosede Madagaskar peberkorn og lidt skalotteløg.
Rul 4-5 stykker skorzonerrod ind i filodejen, det skal ligne forårsruller.
Skorzonerrod pakkerne "bages" i en 225º varm ovn i ca. 5 min. Filodejen skal være sprød og brun.
Spidskålene deles i 8 stykker på langs, og dampes i en smule letsaltet vand, hvorefter de dryppes af og anrettes i fad.
|
|
Opskriften er vist 27910 gange,
og udskrevet 699 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne