Stegt dådyrbov med ristede svampe

Stegt dådyrbov med ristede svampe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Dådyr - Dådyrbov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
150 g.rødløg
100 g.bladselleri
150 g.selleri
2 spsk.olivenolie
15 g.smør
200 g.madæble
2 spsk.vineddike
1 spsk.honning
 salt
 peber
1 dl.creme fraiche 18 %
1 dådyrbov eller bov af rådyr
2 spsk.olivenolie
15 g.smør
 salt
 peber
3 dl.rødvin
3 dl.fond
200 g.champignon
200 g.markchampignon
200 g.østershatte
50 g.smør
2 spsk.olivenolie
 evt. hakket persille til pynt
 
Opskrift:
Skær rødløg i småstykker, bladselleri i skiver og selleri i tern. Varm olie og smør op i en stor stegegryde. (Heri brunes boven senere.) Hæld urterne i og steg over kraftig varme, til det har fået farve.

Skær æblerne, med skræl i mindre stykker og hæld dem i. Steg dem med et par minutter. De må ikke blive bløde. Hæld vineddike i og kog ind et øjeblik. Tilsæt honning og smag til med salt og peber. Hæld urterne over i et stort ovnfast fad.

Tør boven med køkkenrulle. Varm 2 spsk. olivenolie og 15 gram smør godt i gryden og brun boven, så godt som muligt, på alle sider. Læg boven på urterne i fadet, drys med salt og peber. Varm fond* og rødvin i en gryde, hæld det over boven i fadet og læg alufolie over. Sæt fadet i 210 grader C varm ovn. Steg boven 1-11/2 time. Saften skal være rosa, når kødnål stikkes i.

Tag urter og sky op og blend det (eller purrer det gennem en sigte). Hældes i en gryde. Boven lægges tilbage i fadet, dækkes med folie og håndklæde. Skal trække i ca. 20 minutter. Kog saucen godt i gennem og pisk creme fraiche i. Smag til. Tilsæt evt. væden fra svampene, når de er ristet på en pande i smør og olie.

Server med kogte kartofler eller en god kartoffelmos til.





karakterer:
Opskriften er vist 15788 gange,
og udskrevet 475 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu