Stegt dådyrbov med ristede svampe
Hovedingrediens : Dådyr - Dådyrbov Indsendt : |
|
|
Skær rødløg i småstykker, bladselleri i skiver og selleri i tern. Varm olie og smør op i en stor stegegryde. (Heri brunes boven senere.) Hæld urterne i og steg over kraftig varme, til det har fået farve.
Skær æblerne, med skræl i mindre stykker og hæld dem i. Steg dem med et par minutter. De må ikke blive bløde. Hæld vineddike i og kog ind et øjeblik. Tilsæt honning og smag til med salt og peber. Hæld urterne over i et stort ovnfast fad. Tør boven med køkkenrulle. Varm 2 spsk. olivenolie og 15 gram smør godt i gryden og brun boven, så godt som muligt, på alle sider. Læg boven på urterne i fadet, drys med salt og peber. Varm fond* og rødvin i en gryde, hæld det over boven i fadet og læg alufolie over. Sæt fadet i 210 grader C varm ovn. Steg boven 1-11/2 time. Saften skal være rosa, når kødnål stikkes i. Tag urter og sky op og blend det (eller purrer det gennem en sigte). Hældes i en gryde. Boven lægges tilbage i fadet, dækkes med folie og håndklæde. Skal trække i ca. 20 minutter. Kog saucen godt i gennem og pisk creme fraiche i. Smag til. Tilsæt evt. væden fra svampene, når de er ristet på en pande i smør og olie. Server med kogte kartofler eller en god kartoffelmos til. |
|
Opskriften er vist 15788 gange,
og udskrevet 475 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne