Gammeldags dådyrryg

Gammeldags dådyrryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Dådyr - Dådyrryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 dådyrryg
1 glasribsgelé/æblegelé
5 dl.piskefløde
 urter til saucen
 peberkorn
 timian
 laurbærblade
2 kg.aspargeskartofler
 
 salat:
2 dl.god mayonnaise
1 dl.cremefraiche 38%
8 faste æbler, og
4 stilkbladselleri
 
Opskrift:
Dyreryggen befris for den tykke sene, som sidder ovenpå fileterne. På undersiden sidder mørbraden. Skær den fra og læg den til side.

Ryggen smøres med olie og steger 2x15 minutter i ovnen ved 250 grader C. Når ryggen er afkølet skæres fileterne fra og lægges i en bradepande sammen med mørbraden.

Rygbenet hugges i stykker, lægges i en gryde sammen med urterne og krydderierne og dækkes med vand. Koges ned til ca. 1 l. fond. Si fonden over en mindre gryde, tilsæt piskefløden og evt. kulør og smørbolle.

Fileterne gnides med salt og peber og steger 15 min. ved 200 grader C.

Bland mayonnaisen med creme fraiche. Æblerne skrælles og rives groft direkte i mayonnaisen. Skyl og tør bladsellerien og skær den i passende stykker og bland i salaten.

Server med smørstegte aspargeskartofler og gele.





karakterer:
Opskriften er vist 26047 gange,
og udskrevet 787 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu