And med sauteret rodgrønsager
Hovedingrediens : And - And hel Indsendt : Red : |
|
|
Tør anden godt både udvendigt og indvendigt.
Drys den med salt og peber indvendigt og udvendigt.
Bind anden op med bomuldsgarn.
Læg den med rygsiden opad på risten over bradepanden og brun den ved 250 grader C i 15 minutter. Vend anden og brun med brystsiden opad 15 minutter. Dæmp varmen til 175 grader C. Hæld fedt fra bradepanden og kom vand i sammen med pillet, delt løg, delte gulerødder og timian. Steg anden yderligere 1½-1 3/4 time. Kog imens vinger, hals og kråse med lidt urter i en gryde. Tag anden ud af ovnen og hæld skyen fra. Lad skyen stå lidt og skum så fedtet fra. Hæld skyen i gryden til den siede kogelage. Bring det i kog og jævn sovsen. Smag sovsen til og tilsæt evt. lidt kulør, hvis det er nødvendigt. Efterbrun evt. anden ved 250 grader C med åben ventil i 10-15 minutter. Lad anden stå mindst 15 minutter, inden den skæres for. Tilbehør: Skær de rensede grønsager i mindre stykker og giv dem et kort opkog i letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af i en sigte. Sautér dem i lidt andefedt. Hæld vineddike ved og sauter grønsagerne møre, men de skal stadig være sprøde. Tips: Hvis de vil være i god tid med udskæringen, kan det gøres 15-20 minutter før serveringen. Stykkerne kan så lægges tilbage på risten og få de sidste efterbruning – efterbruning af hele anden undlades så. |
|
Opskriften er vist 21819 gange,
og udskrevet 762 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne