Pitabrød med hvedeklid

Pitabrød med hvedeklid, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 8 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
125 gram Sigtemel
125 gram Hvedeklid 1 dl. vejer 25 gram.
275 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Smuldr gæren i et fad og hæld det håndvarme vand over. Rør til gæren er opløst. Rør yoghurten i sammen med olie, salt, sigtemel og hvedeklid og lad det stå et lunt sted med et tyndt fugtigt viskestykke over i 25 minutter.

Ælt så hvedemelet i lidt efter lidt og slå dejen godt sammen. Rul den ud til et stykke på ca. 4 mm i tykkelsen og skær den ud, efter en underkop (i alt ca. 8 stykker). Når de første fire stykker er skåret ud, æltes resten af dejen sammen og rulles igen ud, og der skæres på ny nye pitabrød. Det er vigtigt at hvert pitabrød har den nævnte tykkelse for at kunne hæve op, så de er til at fylde.

Læg dem på en bageplade belagt med bagepapir. Sigt et ganske tyndt lag sigtemel på toppen og lad dem hæve yderligere i 25 minutter. Bag dem o ovnen ved 225 grader på nederste rille i ca. 12 minutter. Køl dem af på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 11751 gange,
og udskrevet 299 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9152 (2179 kcal)
KJ pr. Brød 1144 (272 kcal)
Vægt ialt 1051 gram
Vægt pr. Brød 131 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 870 KJ (207 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 4.4 gram
Kulhydrat 38.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu