Hummersuppe de luxe
Hovedingrediens : Hummer - Hummer rå Indsendt : Red : |
|
|
Start med at rengøre grøntsagerne og skær dem i mindre stykke. Sauter dem i en gryde i smør. Tilsæt krydderier og tomatpuréen. Træk det af varmen.
De levende hummere flækkes og parteres i klør og krop. Svitses i hed olie til de begynder at skifte farve, hvor efter de flamberes i cognac.
Urter, fiskefond og hvidvin hældes på og det småkoges i ca. 20 min.
Hummerstykkerne tages op og kødet tages ud af krop og klør. Skallerne knuses så godt det er dig muligt. Jo mere, jo bedre. Styrtes ned til suppen igen sammen med fløden. Koges yderligere i ca. ½ time. Sigtes over i en anden gryde og smages evt. til med salt, flere krydderier og en sjat cognac.
Hummerkødet skæres i mindre strimler og fordeles i suppekopper. Den rygende varme suppe hældes over.
Serveres med enten butterdejssnitte eller grovflûte |
|
Opskriften er vist 51665 gange,
og udskrevet 1593 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (52 stemmer) |
|
Kommentarer Thomas Rold - 2005-01-01 01:01:01 Denne opskrift kan med fordel laves med mindre vade og suppen jaevnes med smoerbolle og serveres til pasta. grundsuppen kan koges paa enten hummer eller friske rejer med skal der foerst svitses i lidt olie |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne