Hummersuppe (Bisque Homard)
Hovedingrediens : Hummer - Hummer kogt Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del den kogte hummer med et snit fra hovedets underside hele vejen ned mellem hummerens mange ben. Fjern den hårde mavesæk, som sidder helt fremme i hovedet. Fjern dernæst tarmen, den sorte streng, som går midt igennem hele halen. Tag forsigtigt kødet ud af skallerne, og skær det i mindre stykker.
Knus forsigtigt skallerne med en nøddeknækker. Tag klokødet ud, og skær også det i stykker.
Gør grøntsagerne i stand. Kom fiskehovederne i en gryde med vand, hummerskaller, grøntsager, salt og peberkorn. Bring det i kog, og lad det koge småt under låg i et kvarters tid - og herefter uden låg for ret god varme endnu et kvarter. Si bouillonen. Smelt smørret i en stor gryde, rør melet i, og spæd med fiskebouillonen. Rør det glat. Kog det igennem ved svag varme 5-6 minutter. Krydr med salt og peber og en anelse cayennepeber, og smag til med sherry. Legér suppen sådan: Pisk fløden let sammen med æggeblommerne. Tag gryden fra varmen, og kom det i suppen, når den er gået af kog. Varm den legerede suppe op til kogepunktet under kraftig piskning. Pas på, den ikke koger, så skiller den!!! Smag eventuelt suppen til med mere salt og peber. Tilsæt hummerstykkerne, og lad dem blive gennemvarme. Suppen må - som sagt - ikke koge. Servér straks. Tips: Byd små kuvertbrød, butterdejssnitter eller flutes til. Fiskebouillonen kan tilsættes 3 dl hvidvin, men så må vandmængden formindskes tilsvarende, ligesom sherryen herved bliver overflødig. Har du rå hummer, så se hvordan de koges her |
|
Opskriften er vist 41964 gange,
og udskrevet 489 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.6 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne