Hummersuppe

Hummersuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

SuppeRet : Suppe - SkaldyrsSupper

Hovedingrediens : Hummer - Hummerskaller/affald

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hummersuppe, billede 4 Hummersuppe, billede 1 Hummersuppe, billede 2 Hummersuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.Skaller af hummere
250 g.smør
 
400 g.løg
200 g.gulerødder
200 g.porrer
 kvistetimian
140 g.Tomatpure, koncentreret
20 hel sort peberkorn
3 laurbærblade
2 spsk.paprika Edelsuss
1 tsk.cayennepeber
 
2 l.fiskebouillon
7.5 dl.hvidvin
 
3 spsk.hvedemel
5 dl.piskefløde
2 spsk.cognac
 
 hummerhaler (scampi) ved serveringen
 
Opskrift:
Skallerne ristes godt af, grønsager, tomatpure, peberkorn, laurbærblade, paprika, cayennepeber tilsættes og del hele vendes godt rundt.


Hvidvin og fiskebouillon tilsættes og det hele simrer 1-1½ time.


Skallerne sigtes fra og suppen kommes tilbage i gryden og står lidt inden melet drysses over, når melet er opsuget piskes suppen godt igennem, bringes i kog og spædes op med fløde, smages til med salt, peber og cognac.


Serveres med hele stykker hummerhaler.





karakterer:
Opskriften er vist 360487 gange,
og udskrevet 5777 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (138 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-04-14 14:55:46
Det er den bedste hummersuppe, jeg har smagt. Og så hyggeligt at lave den.

  -   2019-01-01 19:21:41
Hmmm. Hummerbisque må kun koge/simre i 20-30 min. Ellers får du et ret bittert resultat. Det bør nok rettes i opskriften.

  -   2018-11-28 14:02:47
Det er en nem opskrift til en luksus forret. Kan laves dagen før.

  -   2015-01-01 17:18:55
Rester af hummer er fortrinligt til at lave fond af, intet går til spilde, kog, si,fløde, krydderi, og du har en guf middag af rester fra gårsdagens super menu.

  -   2011-12-31 08:38:23
man må kun koge skallerne i 10 min ellers bliver suppen bitter

  -   2006-12-20 17:12:20
fiskefond kan være fiskeben, persillestilk, timian ,lauerbær, et stk citronskal.det hele simrer ca 20 minutter uden at koe da fongen ellers vil blive bitter. Guleroodsskiver lidt porer eller anden rodfrugt gør ingen skade