Rubinsteinerkage

Rubinsteinerkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rubinsteinerkage, billede 4 Rubinsteinerkage, billede 1 Rubinsteinerkage, billede 2 Rubinsteinerkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Makronbund:
125 g.Ren rå marcipan
75 g.flormelis
0.25 tsk.hjortetaksalt
2 æggehvider
 
 Fyld:
 Romfromage:
150 g.sukker
1.5 dl.vand
4 æg
10 Husblas, blade
1 dl.rom
7.5 dl.piskefløde
 
 Vandbakkels:
1.75 dl.vand
75 g.smør
75 g.hvedemel
1 knsp.salt
2 æg
 
 Pynt:
75 g.mørk chokolade
 lidt guldstøv
75 g.sukker til karamel
2.5 dl.piskefløde
 ribsgele
 evt. små friske pebermynteblade
 
 
Opskrift:
Riv marcipanen på den fine del af rivejernet. Bland flormelis og hjortetaksalt godt og sigt det i marcipanen. Pisk æggehviderne til en ganske let skum (ikke stift). Rør marcipanblandingen sammen med æggehviderne til makrondejen. Fyld den i en springform, ca. 25,5 cm, belagt med bagepapir. Bag bunden ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 min. til den er gylden og sprød. Lad ovndøren stå ganske lidt på klem de sidste 5 min. Køl af på en rist.

Romfromage:
Kom vand og sukker i en lille gryde og bring det i kog. Lad det koge kraftigt i 2 min. Pisk æggene sammen i en skål og pisk sukkersiruppen i i en tynd stråle. Stil skålen over vandbad. Pisk for lav styrke til massen er glat og cremet. Tag skålen af og pisk indtil skålens bund er kold. Udblød husblasen i koldt vand. Overhæld den med ganske få dråber spilkogende vand og rør til det er smeltet. Rør det i crememassen sammen med rommen. Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i crememassen. Tag den kolde makronbund ud af springformen, læg et nyt stykke bagepapir i formen og læg makronbunden tilbage i formen. Hæld ¾ af romfromagen i (den sidste del skal sprøjtes i de små vandbakkelser). Stil den i køleskabet.

Vandbakkelsesdej:
Kom vand, smør og mel i en gryde og bring det i kog under omrøring. Lad det bage sammen til en tyk sej dej. Rør saltet i. Tag gryden af og lad den køle af i 2 min. Rør æggene i ét ad gangen. Dejen skal være så tyk at den kan holde mønstret efter en gaffel. Læg bagepapir på en bageplade. Fyld dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på bagepladen til små toppe på størrelse med en stor hasselnød. Bag dem på næstnederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min. Køl af. Fyld vandbakkelserne med den resterende romfromage.

Pynt:
Bræk chokoladen i stykker og kom den i en skål. Smelt chokoladen over vandbad for sagte blus. Overtræk de fyldte vandbakkelser og drys med guld. Tag desserten ud af springformen og stil den på et stort fad. Stil vandbakkelserne omkring. Smelt sukkeret til karamel på en pande. Hæld karamelmassen på et stykke bagepapir og når den er kold, knuses den med en kagerulle. Pisk fløden til skum og dekorer kagen. Drys med knust karamel og fordel lidt ribsgelé på og læg evt. pebermynteblade på.





karakterer:
Opskriften er vist 122809 gange,
og udskrevet 3218 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-07 15:06:36
hvor meget kan jeg lave af desserten i forvejen

  -   2010-12-13 08:22:52
hvor meget af kagen kan tilberedes i forvejen??

  -   2009-02-18 23:06:51
det hedder kun rubinsteiner,kage er en efterhånden gammel fejl at kalde desserten

  -   2006-12-27 13:24:23
Der mangler et tykt lag hindbærsyltetøj (3mm)ovenpå makronbunden inden romfromagen kommes på

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg synes bunden er for lille, til kagen med alt det fromage. Jeg har tænkt på at jeg næste gang vil lave en dobbelt portions makronbund. Men ellers er den meget god

  -   2005-01-01 01:01:01
Fin opskrift, men men men..... der mangler syltede hindbær oven på markonbunden for st det er en rigtig Rubinsteinkage