Dampet torsk i hvidvin

Dampet torsk i hvidvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Diverse torsk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Dampet torsk i hvidvin, billede 4 Dampet torsk i hvidvin, billede 1 Dampet torsk i hvidvin, billede 2 Dampet torsk i hvidvin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Torskefilet uden skind
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
4 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
  Sauce:
1 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
40 gram Peberrod, revet Revet peberrod sælges gerne i breve/poser af 40 gram.
   
800 gram Små kartofler pillet vægt
2 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
   
Opskrift:
Del torskefileten i portionsstykker. Smør et ildfast fad og læg torskestykkerne i. Bland rasp, revet muskatnød, hakket persille salt og peber og drys over torsken. Hvidvinen hældes ved sammen med citronsaft efter smag. Fadet sættes i ovnen ved 225 grader C. og når væden begynder at koge (ca. 20 minutter ) slukkes for varmen, og fisken står endnu 10 min i ovnen.

Servering:
Serveres med små hvide kogte kartofler og småstrimlet porre der kun lige har fået et opkog. Kan yderligere serveres med peberrodssauce. Brug væden fra torsken, kog ind og tilsæt cremefraiche. Kom lidt sukker i og revet peberrod.





karakterer:
Opskriften er vist 59722 gange,
og udskrevet 898 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10569 (2516 kcal)
KJ pr. Pers. 2642 (629 kcal)
Vægt ialt 2377 gram
Vægt pr. Pers. 594 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 444 KJ (105 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 4.5 gram
Kulhydrat 8.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager kanon godt, kan anbefales