|
600 |
gram |
Torskefilet uden skind600 gram Torskefilet uden skind
|
75 |
gram |
Smør75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
|
|
Persille, frisk Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
|
|
Muskatnød, friskrevet Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
2 |
spsk. |
Rasp2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
|
|
|
|
4 |
dl. |
Hvidvin, tør4 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
0.5 |
|
Citron0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
|
|
|
|
|
|
Sauce:
|
1 |
dl. |
Cremefraiche 38%1 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Sukker Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
|
40 |
gram |
Peberrod, revet40 gram Peberrod, revet Revet peberrod sælges gerne i breve/poser af 40 gram.
|
|
|
|
800 |
gram |
Små kartofler800 gram Små kartofler pillet vægt
|
2 |
|
Porre, renset vægt2 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
|
|
|
| |
Del torskefileten i portionsstykker. Smør et ildfast fad og læg torskestykkerne i.
Bland rasp, revet muskatnød, hakket persille salt og peber og drys over torsken.
Hvidvinen hældes ved sammen med citronsaft efter smag. Fadet sættes i ovnen ved 225 grader C. og når væden begynder at koge (ca. 20 minutter
) slukkes for varmen, og fisken står endnu 10 min i ovnen.
Servering:
Serveres med små hvide kogte kartofler og småstrimlet porre der kun lige har fået et opkog. Kan yderligere serveres med peberrodssauce. Brug væden fra torsken, kog ind og tilsæt cremefraiche. Kom lidt sukker i og revet peberrod.
|