Ris à l'amande med kirsebærsauce

Ris à l'amande med kirsebærsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Ris à l Ris à l Ris à l Ris à l
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
90 gram Grødris 1 tsk. 5 gram.
1 spsk. 14 gram.
1 dl. 90 gram.
7.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 stang Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
200 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
400 gram Kirsebær. syltede
   
Opskrift:
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud og gemmes. Bring mælken i kog i en tykbundet gryde og kom risene i under omrøring. Kom den "tømte" vanillestang i og lad den koge med i 4-5 min uden låg. Tag vanillestangen op og læg låget på gryden. Kog risene ved svag varme i 35-40 minutter.
Afkøl grøden.

Hak de smuttede mandler og bland mandler, sukker og vanillekorn i risgrøden. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i grøden.

5-10 minutter før servering varmes de syltede kirsebær i en gryde. Kirsebærsaucen kan evt. jævnes med lidt maizena hvis man ønsker en tykkere sauce.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risalamande

karakterer:
Opskriften er vist 143947 gange,
og udskrevet 4959 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (105 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16596 (3951 kcal)
KJ pr. Pers. 2766 (658 kcal)
Vægt ialt 1864 gram
Vægt pr. Pers. 310 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 890 KJ (211 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 13.8 gram
Kulhydrat 18.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-12-23 21:17:06
prøv og tilsætte grofthakket mørk kogechokolade i din ris al amande det tilsætter en fantastisk smag og fylde i grøden.

  -   2010-12-07 22:04:47
God nok. Men for meget fløde. Man kunne også undvære nogle af mandlerne

  -   2010-11-08 11:21:51
Når man pakker risengrøden ind i tæpper eller sætter den ind i sengen, skal man tilsætte nogle flere ris, ellers bliver den tynd, da dampen bliver til kondens og derfor mere væde.

  -   2009-12-23 11:07:22
Jette-det er bare knap så energivenligt at koge i mikroovnen. Det bruger jo helt vildt meget strøm!

  -   2008-10-11 14:40:27
hej Teddy ! det bedste er at lave risretter i microen - der koger de ikke på glædelig jul

  -   2006-12-21 16:53:00
Den er supergod! Men der ER mange mandler i, måske kunne man undvære 50g eller sådan noget...

  -   2005-01-01 01:01:01
God, men jeg synes der er for mandler, og for lidt ris.

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig god opskrift, man skal bare huske at piske fløden rigtig godt, ellers bliver den riiiiimlig slasket.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det med at pakke grøden i tæpper og på den måde lade den koge færdig virker ikke hvis man bruger billige ris fra Netto. Jeg måtte koge grøden om, men så blev ris alamanden super.

  -   2005-01-01 01:01:01
flot stil du har lavet ..

  -   2005-01-01 01:01:01
smager som vores mor troede hun lavede den - uhmmm

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvis man pakker gryden ind i en sovepose eller tæppe efter de 4 -5 minutter kogetid, så brænder det ikke på. Risen er færdig efter 2 timer, og man sparer energi samtidig