Ris à l'amande med kirsebærsauce
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud og gemmes.
Bring mælken i kog i en tykbundet gryde og kom risene i under omrøring. Kom den "tømte" vanillestang i og lad den koge med i 4-5 min uden låg. Tag vanillestangen op og læg låget på gryden. Kog risene ved svag varme i 35-40 minutter.
Afkøl grøden. Hak de smuttede mandler og bland mandler, sukker og vanillekorn i risgrøden. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i grøden. 5-10 minutter før servering varmes de syltede kirsebær i en gryde. Kirsebærsaucen kan evt. jævnes med lidt maizena hvis man ønsker en tykkere sauce. |
|
Opskriften er vist 144123 gange,
og udskrevet 4964 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (105 stemmer) |
|
Kommentarer christina petersen - 2010-12-23 21:17:06 prøv og tilsætte grofthakket mørk kogechokolade i din ris al amande det tilsætter en fantastisk smag og fylde i grøden. anonym - 2010-12-07 22:04:47 God nok. Men for meget fløde. Man kunne også undvære nogle af mandlerne jette - 2010-11-08 11:21:51 Når man pakker risengrøden ind i tæpper eller sætter den ind i sengen, skal man tilsætte nogle flere ris, ellers bliver den tynd, da dampen bliver til kondens og derfor mere væde. Mamaluk - 2009-12-23 11:07:22 Jette-det er bare knap så energivenligt at koge i mikroovnen. Det bruger jo helt vildt meget strøm! jette - 2008-10-11 14:40:27 hej Teddy ! det bedste er at lave risretter i microen - der koger de ikke på glædelig jul Pernille - 2006-12-21 16:53:00 Den er supergod! Men der ER mange mandler i, måske kunne man undvære 50g eller sådan noget... Gitte - 2005-01-01 01:01:01 God, men jeg synes der er for mandler, og for lidt ris. Erika - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god opskrift, man skal bare huske at piske fløden rigtig godt, ellers bliver den riiiiimlig slasket. Ida - 2005-01-01 01:01:01 Det med at pakke grøden i tæpper og på den måde lade den koge færdig virker ikke hvis man bruger billige ris fra Netto. Jeg måtte koge grøden om, men så blev ris alamanden super. hans - 2005-01-01 01:01:01 flot stil du har lavet .. Hanne - 2005-01-01 01:01:01 smager som vores mor troede hun lavede den - uhmmm Teddy Boutrup - 2005-01-01 01:01:01 Hvis man pakker gryden ind i en sovepose eller tæppe efter de 4 -5 minutter kogetid, så brænder det ikke på. Risen er færdig efter 2 timer, og man sparer energi samtidig |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne