Sammenkogt oksekødsret

Sammenkogt oksekødsret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Sammenkogt oksekødsret, billede 4 Sammenkogt oksekødsret, billede 1 Sammenkogt oksekødsret, billede 2 Sammenkogt oksekødsret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
500 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
125 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Paprika
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
   
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
150 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
   
evt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Bacon brunes i olien, tages op.

Kød og champignon i skiver brunes i fedtstoffet (kødet først). Krydres med paprika, salt og peber, hvorefter de flåede tomater tilsættes sammen med fløden. Koges til kødet er mørt ca. 45 minutter.

Cocktailpølser og tomatpuré tilsættes og retten koger endnu en 5-10 minutter.

Servering:
Server med bacon over, evt. med hakket persille.

Serveres med kartoffelmos eller pommes frit.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 274693 gange,
og udskrevet 14030 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (120 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12010 (2859 kcal)
KJ pr. Pers. 3002 (714 kcal)
Vægt ialt 1648 gram
Vægt pr. Pers. 412 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 728 KJ (173 kcal)
Protein 9.8 gram
Fedt 14.0 gram
Kulhydrat 2.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-10-14 18:19:35
Prøv at lade det hele simre med et par kraftterninger (kylling/okse), lidt fiskesovs samt et godt skvat Vermouth - super lækker smag

  -   2009-03-24 17:04:43
Elin Jeg har noget krondyrkød,kan man ikke bruge det

  -   2009-02-03 15:42:33
prøv også med grisekød i stedet oksekød :)

  -   2008-02-11 13:09:45
Hvor der bruges flåede tomater er det en ide at bruge en teskefuld sukker. Så bliver det ikke bittert

  -   2007-06-20 10:45:14
Jeg synes det smager fantastisk, men som nogen af de andre skriver skal tomat puréen koga fra starten og nej der er ikke coctailpølser i stroganoff !

  -   2007-02-26 17:25:01
Så vidt jeg ved er der da ikke cocktailpølser i stroganoff...

  -   2007-02-26 07:11:16
Dette er stroganoff !

  -   2007-02-24 14:59:43
Prøv at tilsætte en teske brun farin til sidst. Lad kød, bacon og løg simre i en halv flaske rødvin fra starten

  -   2006-12-01 12:02:10
Med løg og ris som tilbehør, er det en både nem og god ret

  -   2005-01-01 01:01:01
Bente har absolut, absolut og mere absolut ret! :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Løg, Løg og flere Løg.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg ville bytte om på tilsætningstiden for tamatpuré og champignons, så man kan smage at det er champignons.

  -   2005-01-01 01:01:01
Ja. - God ret til også at komme rester/andre grønsager i.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg er enig med Anni - Ellers en lækker ret. Jeg tilsatte også lidt strimlet rødpeberfrugt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg mener, at tomatpuren skal koge med fra begyndelsen, så den mister det syrlige og bliver mere blød i smagen.