Karrykål

Karrykål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Karrykål, billede 4 Karrykål, billede 1 Karrykål, billede 2 Karrykål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Skinkekød i tern
1500 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 tsk. Karry
2 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kålen snittes fint.

Smør eller 2-3 spsk. olie kommes i en stor gryde, Karry tilsættes, kød i tern og grofthakkede løg brunes heri, hvorefter kål, gulerødder i skiver og svinebouillon kommer i, tilsæt salt + peber. Det hele damper mørt i ca. 1 time.

Serveres med groft brød

Tips:

Spæd evt. med lidt vand undervejs, må ikke koge tør.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Karrykål med hakket svinekød

karakterer:
Opskriften er vist 166972 gange,
og udskrevet 3234 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (51 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6632 (1579 kcal)
KJ pr. Pers. 1658 (394 kcal)
Vægt ialt 2799 gram
Vægt pr. Pers. 699 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 236 KJ (56 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 2.1 gram
Kulhydrat 5.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-02-24 08:55:14
Jeg bruger stadigvæk denne opskrift på karrykål der er fra en pjece fra Danske Andels Slagterier der hed "Gris på gaflen" fra 1960erne opskrift il 6 pers.: 1 stort hvidkål, 3-4 æbler, 4-5 løg, 1,2 kg. gris revelsben, bryst/kogeflæsk helst m.ben 2spsk god karry 2 boullion tern 1/2 vand: Stor gryde fyldes med et lag ca 1/3 af snittet kål i bunden kødet skæres mundrette stykker og halvdelen lægges i gryden boulliontern og karry kommes over + et lag snittet æble lægges over og så de halverede snittede løg, så lægges endnu 1/3 kål i gryden med æbler og løg ovenpåog sidste 1/3 kål lægges ovenpå til sidst 1/2 liter vand kommes over og gryden sættes i kog og der skrues ned for varmen, gryden står så og simrer på lavt blus 1 time og 15-20 minutter og en herlig duft breder sig når låget tages af gryden. I den originale opskrift indgår også 50-100 gram rosiner i retten men da jeg hader rosiner har jeg aldrig selv brugt rosiner til noget som helst. Men det står alle frit får at eksperimentere eventuelt med chili i for at gøre retten mere "Hot" eller komme nogen gulerødder i for at strække til lidt flere ved bordet. Man kan også lave mindre portioner men jeg vil bare sige at det smager endnu bedre som varmemad dagen efter eller 2-3 dage efter så at ikke man serverer samme mad 2 dage i træk

  -   2019-11-08 12:50:39
Kommer 300 gr. Bacon i tern i. Måske lidt mere karry i. Somme tider også lige så mange kartofler i som gulerødder

  -   2017-03-02 14:00:36
Dejlig nem ret. Bare giv den gas med mere karry og 2 spsk. frisk hakket ingefær.

  -   2011-01-17 11:18:01
der kan bruges hakket oksekød så er det en slankeret

  -   2009-04-18 12:44:43
Det er en lækker ret. Jeg kommer også grønne bønner og majs i og engang mellen bruner jeg også kålen men det kræver så mere fedtstof. Og extra karry da jeg godt kan li den stærk

  -   2009-02-26 18:50:32
Vi elsker retten her i huset, men for FAEN, det skal sku smage af KARRY og så må det gerne krasse en anelse. Til 1 hvidkål bruger jeg 3 mad æbler i tern oven i det andet, ski godt.

  -   2005-01-01 01:01:01
det er fedtet der giver smag

  -   2005-01-01 01:01:01
Mager bacon giver en god smag