Karrykål
Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kålen snittes fint.
Smør eller 2-3 spsk. olie kommes i en stor gryde, Karry tilsættes, kød i tern og grofthakkede løg brunes heri, hvorefter kål, gulerødder i skiver og svinebouillon kommer i, tilsæt salt + peber. Det hele damper mørt i ca. 1 time. Serveres med groft brød Tips: Spæd evt. med lidt vand undervejs, må ikke koge tør. |
|
Opskriften er vist 167209 gange,
og udskrevet 3234 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (51 stemmer) |
|
Kommentarer Steen Wichmann - 2020-02-24 08:55:14 Jeg bruger stadigvæk denne opskrift på karrykål der er fra en pjece fra Danske Andels Slagterier der hed "Gris på gaflen" fra 1960erne opskrift il 6 pers.: 1 stort hvidkål, 3-4 æbler, 4-5 løg, 1,2 kg. gris revelsben, bryst/kogeflæsk helst m.ben 2spsk god karry 2 boullion tern 1/2 vand: Stor gryde fyldes med et lag ca 1/3 af snittet kål i bunden kødet skæres mundrette stykker og halvdelen lægges i gryden boulliontern og karry kommes over + et lag snittet æble lægges over og så de halverede snittede løg, så lægges endnu 1/3 kål i gryden med æbler og løg ovenpåog sidste 1/3 kål lægges ovenpå til sidst 1/2 liter vand kommes over og gryden sættes i kog og der skrues ned for varmen, gryden står så og simrer på lavt blus 1 time og 15-20 minutter og en herlig duft breder sig når låget tages af gryden. I den originale opskrift indgår også 50-100 gram rosiner i retten men da jeg hader rosiner har jeg aldrig selv brugt rosiner til noget som helst. Men det står alle frit får at eksperimentere eventuelt med chili i for at gøre retten mere "Hot" eller komme nogen gulerødder i for at strække til lidt flere ved bordet. Man kan også lave mindre portioner men jeg vil bare sige at det smager endnu bedre som varmemad dagen efter eller 2-3 dage efter så at ikke man serverer samme mad 2 dage i træk Gerda Nøbbe - 2019-11-08 12:50:39 Kommer 300 gr. Bacon i tern i. Måske lidt mere karry i. Somme tider også lige så mange kartofler i som gulerødder Beth - 2017-03-02 14:00:36 Dejlig nem ret. Bare giv den gas med mere karry og 2 spsk. frisk hakket ingefær. anonym - 2011-01-17 11:18:01 der kan bruges hakket oksekød så er det en slankeret Anette Jensen - 2009-04-18 12:44:43 Det er en lækker ret. Jeg kommer også grønne bønner og majs i og engang mellen bruner jeg også kålen men det kræver så mere fedtstof. Og extra karry da jeg godt kan li den stærk BSP - 2009-02-26 18:50:32 Vi elsker retten her i huset, men for FAEN, det skal sku smage af KARRY og så må det gerne krasse en anelse. Til 1 hvidkål bruger jeg 3 mad æbler i tern oven i det andet, ski godt. weber - 2005-01-01 01:01:01 det er fedtet der giver smag dsl34468 - 2005-01-01 01:01:01 Mager bacon giver en god smag |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne