Glaseret kastaniekage med sprød karamel og vanillesirup
Hovedingrediens : Nødder - Kastanier Højtid: Jul Indsendt : Red : |
|
|
Æggene deles i hver sin skål. (Kastanjerne befries fra skallen og sukkeret smeltes til karamel i en kasserolle. Smørret tilsættes og kastanjerne lægges nænsomt i karamellen. Flamber med calvados og tilsæt appelsinsaft. Kastanjerne koges nu møre i karamellen (ca. 10 – 15 min.) og sættes et lunt sted.
Æggeblommerne tilsættes 200 g flormelis og piskes sammen til en ensartet masse med piskeris. Vaniljestangen halveres på langs og marven befries med brug af en kniv, og røres i æggeblommemassen. Rør 30 g rasp og citronsaft i samme masse med en grydeske og derefter de hakkede kastanjer, som i forvejen er bagt ved 180 grader i 30 min. I ovnen. En knivspids salt tilsættes æggehviderne som piskes stive med en håndmixer. Mens resten af flormelissen tilsættes. Vend 1/3 af de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i æggeblommemassen med en dejskraber til en ens masse og derefter de sidste 2/3 forsigtigt i. En ringform smøres med blødt smør og drysses forsigtigt med det resterende rasp. Dejen fyldes i formene og kastanjerne sættes forsigtigt deri og nu bages dejen 40 – 50 min. Som dekoration vanilje/kastanjesirup på tallerkenerne som et bund. Der kan evt. bruges "Fe hår" af lidt smeltet perlesukker og en spiseske glukose. |
|
Opskriften er vist 15511 gange,
og udskrevet 231 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer maria - 2005-01-01 01:01:01 det lyder rigtig lækkert og jeg glæder mig til at smage dem |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne