Glaseret kastaniekage med sprød karamel og vanillesirup

Glaseret kastaniekage med sprød karamel og vanillesirup, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Nødder - Kastanier

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
8 stk.æg
250 g.flormelis
1 vaniljestang
60 g.rasp
1 citron, saften heraf
250 g.hakkede kastanjer
 salt
50 g.smør
15 kastanjer
100 g.perlesukker
½ dl.appelsinsaft
¼ calvados
20 g.smør
1 Vaniljestang
 
Opskrift:
Æggene deles i hver sin skål. (Kastanjerne befries fra skallen og sukkeret smeltes til karamel i en kasserolle. Smørret tilsættes og kastanjerne lægges nænsomt i karamellen. Flamber med calvados og tilsæt appelsinsaft. Kastanjerne koges nu møre i karamellen (ca. 10 – 15 min.) og sættes et lunt sted.

Æggeblommerne tilsættes 200 g flormelis og piskes sammen til en ensartet masse med piskeris.

Vaniljestangen halveres på langs og marven befries med brug af en kniv, og røres i æggeblommemassen.

Rør 30 g rasp og citronsaft i samme masse med en grydeske og derefter de hakkede kastanjer, som i forvejen er bagt ved 180 grader i 30 min. I ovnen.

En knivspids salt tilsættes æggehviderne som piskes stive med en håndmixer. Mens resten af flormelissen tilsættes.

Vend 1/3 af de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i æggeblommemassen med en dejskraber til en ens masse og derefter de sidste 2/3 forsigtigt i.

En ringform smøres med blødt smør og drysses forsigtigt med det resterende rasp.

Dejen fyldes i formene og kastanjerne sættes forsigtigt deri og nu bages dejen 40 – 50 min.

Som dekoration vanilje/kastanjesirup på tallerkenerne som et bund. Der kan evt. bruges "Fe hår" af lidt smeltet perlesukker og en spiseske glukose.





karakterer:
Opskriften er vist 15454 gange,
og udskrevet 231 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
det lyder rigtig lækkert og jeg glæder mig til at smage dem