Marineret Hare

Marineret Hare, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gnavere - Hare

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 hare - ældre hare er egnet
 
 Marinade
 Rødvin
 vand
2 laurbærblade
8 enebær
 tynde skiver fersk eller røget spæk
 smør/margarine til bruning
 bouillon (evt. vand + terning)
 evt. mælk
 
 Sauce
7 dl.stegesky
 meljævning
 salt
 sukker
 evt. rødvin
 
 
Opskrift:
Fjern de groveste hinder og sener fra hove, køller og ryg. Knæk ryggen et par steder. Læg haren i en marinade af ½ rødvin og 1/3 vand, laurbærblade og enebær Ca. 1 døgn.

Tør harestykkerne af og bind spækskiverne om dem. Brun dem i gryde og steg dem evt. færdig i gryden med tilsætning af lidt marinade, bouillon og evt. mælk. Stegetid ca ¾-1½ time. Eller læg de brunede kødstykker i bradepanden, hæld væske ved og steg dem i ¾-1½ time ved 180 grader.

Si skyen og skum den, tilsæt meljævning og smag saucen til med salt, lidt sukker og evt. mere rødvin.

Tag spækket af haren. Skær fileterne fra ryggen, del dem i nogle skiver på skrå og læg dem tilbage på rygbenet. Skær så pæne skiver, som muligt, af køller og bove. Ryggen serveres i første omgang. I næste omgang bruges rygbenet som sokkel for kødet fra bove og køllen. Dæk kødet med lidt sauce. Rødvinstoppe på brødcroutoner eller Brunede æbler er velegnet garniture. Giv hvide eller små smørristede kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 13907 gange,
og udskrevet 331 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu