Fedtfattig boller i karry

Fedtfattig boller i karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fedtfattig boller i karry, billede 4 Fedtfattig boller i karry, billede 1 Fedtfattig boller i karry, billede 2 Fedtfattig boller i karry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fars:
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Løg, fintrevet 1 tsk. 6 gram 1 spsk. 18 gram 1 dl. 100 gram
1.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
375 gram Kalvekød, hakket ca. 11% fedt
375 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
2.5 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Sauce:
1.5 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1.5 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 150 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Karry, stærk
1 tsk. Gurkemeje, stødt
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

7 dl. Kogevand fra kødbollerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Kødboller:
Rør farsen sej med salt. Tilsæt mel, æg, revet løg og krydderier og rør sammen. Rør væsken i lidt efter lidt. Farsen skal være så fast, at den kan formes til boller, lad evt. trække i køleskabet en halv times tid.

Bring saltvandet i kog i en bred gryde. Tag gryden af varmen. Dyp en dessertske i det kogende vand og form boller med skeen.

Læg dem i det kogende vand. Kog kun 1 lag boller ad gangen. Kog bollerne ved svag varme ca. 5 minutter, til de føles faste. Tag dem op med en hulske og læg dem i en sigte, kog resten af bollerne.

Sauce:
Pil og hak løgene. Skræl og riv æblet groft.

Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt karry, løg og æble. Damp det, til løgene er klare. Drys melet i under omrøring, og tilsæt vandet fra bollerne, lidt efter lidt. Kog saucen igennem ca. 10 minutter. Smag den til med krydderier. Tilsæt kødbollerne.





karakterer:
Opskriften er vist 1061831 gange,
og udskrevet 35200 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (562 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15196 (3618 kcal)
KJ pr. Pers. 3799 (904 kcal)
Vægt ialt 3481 gram
Vægt pr. Pers. 870 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 436 KJ (103 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 11.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-07-19 12:45:18
De er først gang jeg skal lave boller i karry.

  -   2014-08-23 20:13:39
Bare drop min negative vurdering lige før. Retten endte med at blive god nok alligevel, når man spæder lidt andre engredienser i.

  -   2014-08-20 17:02:52
god jeg spiste og spiste

  -   2014-07-04 21:22:53
Bollerne er fine men den sovs er da helt hen i vejret.

  -   2014-03-25 17:08:42
Vi kommer lidt spidskommen i farsen og koger bollerne i vand med en grøntsagsbouillonterning i. Det giver en superfin smag.

  -   2014-01-25 18:22:25
Super god og nem

  -   2013-11-13 13:52:51
Opskriften, er lige som den skal være (basic), ellers kan jeg godt lide æblerne i tern istedet for revet, eller jeg kan finde på at bruge annanas i tern istedet for æbler.

  -   2013-09-20 23:53:24
Jeg serverer altid boller i karry sammen med grøntsager og frugt. Børnene elsker selv at få lov at pynte med rosiner, ananas, agurk, nødder osv. :-)

  -   2013-06-25 06:37:18
I stedet for mælken bruger jeg dansk vand. Det bliver bollerne meget mere luftige ved. B.Clausen Pedersen 25.06.2013.

  -   2013-03-11 18:03:16
jeg steger bollerne lidt i smør og karry inden de bliver lunet i sovsen. Børnene elsker det

  -   2013-01-13 14:09:53
Jeg prøvede denne opskrift igår, men måtte erfare at den manglede karry smag. Hvilken type karry skal der bruges til retten? Jeg brugte selv Santa Maria Madras karry. På forhånd tak /Brian T.

  -   2011-01-09 09:08:28
Fin opskrift. Men det er meget vigtigt, at karry'en svides af i det varme fedtstof, da smagen bliver mere "rund" og der kan tilsættes mere karry.

  -   2010-07-17 18:37:16
har aldrig helt forstået hvorfor der skal æbler og løg i boller i karry. Smager ikke særligt godt...

  -   2010-01-10 11:49:37
Her i huset spiser vi dampede broccoli til - det smager dejligt.

  -   2009-04-16 17:07:53
andrea. til næste gang, så koger du bare i noget mere vand, evt i to gryder eller lign. så fryser du vandet der bliver i overskud ned, så der er til næste gang... ellers kan du også fryse resten af saucen ned et for sig selv...

  -   2009-03-25 18:19:59
Fin, nem og lækker opskrift. Mangler lige at vide hvordan jeg laver sovsen, når jeg nu har lavet en stor portion boller til fryseren og derfor ikke har vandet fra bollerne til de næste gange jeg skal lave retten...

  -   2008-10-08 15:01:56
Når jeg serverer det for mine små børn plejer jeg altid at have noget kokosmælk til for at det ikke skal smage for stærkt.

  -   2007-03-21 16:22:16
Det er nemt hvis man køber en medister og trykker farsen ud i en skål og derefter koger det som boller. Det giver en god smag, da det er krydret.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg ga' sovsen en tur med stavblenderen, så de revne æbler blev jævne, det gjorde også sovsen tyk, derefter som jeg saft fra en lille dåse ananas i, det var mums

  -   2005-01-01 01:01:01
En dejlig nem opskrift, man kan evt tilsætte en kniv spids sukker så bliver den dejlig mild i smagen :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg er enig med at den er billig. Hvis man lige vil sætte en prik over i'et, så kan man koge bollerne i sellerivand. Altså komme toppen fra en sellere ned mens man koger bollerne. De skal lige skæres lidt i stykker, og så bare ned i vandet. De skal selvfølgelig tages fra når saucen røres op. Et tip jeg har fået fra en kok jeg kender, og må sige det bliver lige en tand bedre