Hareragout med bacon og kastanie

Hareragout med bacon og kastanie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gnavere - Hare

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 ung hare
50 g.smør
250 g.skalotteløg
1 fedhvidløg
2 gulerødder
4 spsk.hvedemel
4 dl.bouillon
4 dl.rødvin
1 krydderbuket af timian, persille og laurbærblad
250 g.små champignon
300 g.kastanjer*
100 g.bacon i tern
 
Opskrift:
Rens og del haren i passende stykker. Brun kødstykkerne godt i en stegegryde og tag dem op. Pil og svits de hele skalotteløg, tilsæt det finthakkede hvidløgsfed og gulerødderne skåret i skiver. Drys melet over og rør til det er opsuget. Tilsæt bouillon og rødvin og læg kødet tilbage i gryden, hvor det står i 1/2 -3/4 time indtil det er næsten mørt. Bag kastanjerne i ovnen i 15 minutter og pil dem ud af skallen. Rist dem sammen med bacontern og de rensede champignon i smør på en pande. Kom champignon og kastanjer i gryden med kødet og lad retten snurre i yderligere 10 minutter. Fjern krydderbuketten og server ragouten direkte fra gryden eller hæld den over i et dybt fad.

Tilbehør:
Server med kartoffelgratin, eller kartoffel-sellerigratin.

Tips:

Dybfrosne, franske kastanier er en hurtig genvej - og så fås de hele året.





karakterer:
Opskriften er vist 15607 gange,
og udskrevet 510 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-01-07 19:46:36
Også god uden kastanier. Jeg lod haren stege 2 1/2 time. Havde ikke ryggen med i retten. Den blev dejlig mør.