Gammeldags dyreryg
Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dyreryggen befries for den tykke sene, som sidder ovenpå filet'erne. På undersiden sidder mørbraderne. Skær dem fra og læg dem til side.
Ryggen smøres med olie og steger 2x15 minutter i ovnen ved 220 grader C. alm. ovn, lad den hvile 15 mellem de to stegninger. Når ryggen er afkølet skæres fileterne fra og lægges i en bradepande sammen med mørbraderne. Rygbenet hugges i stykker, lægges i en gryde sammen med urterne og krydderierne og dækkes med vand. Koges, i løbet af ca. 1 time, ned til ca. 1 l. fond. Si fonden over i en mindre gryde, lad den koge ind tilsæt piskefløden samt evt. kulør jævn den og smag til med salt og peber. Fileterne og mørbradene drysses med salt og peber og steges 15 min. ved 200 grader C. alm. ovn. C. Bland mayonnaisen med creme fraiche. Æblerne skrælles og rives groft direkte i mayonnaisen. Skyl og tør bladsellerien og skær den i passende stykker, hak valnøddekernerne groft og bland i salaten, som krydres med salt og evt. lidt citronsaft Tilbehør: Server med smørstegte aspargeskartofler og syltede tyttebær. |
|
Opskriften er vist 78028 gange,
og udskrevet 1775 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2011-06-18 15:06:11 Dyreryg mener jeg er rådyrryg, men da er en ryg på 2.000 g. en pænt stor ryg, så her må der være tale om et krondyr for at få en ryg på 4-5 kg. Billederne er taget af en rådyrryg på ca. 2.000 g. og den har fået 2x10, og det var tilstrækkeligt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne