Biksemad med spejlæg
Hovedingrediens : Svinekød - Kogt/stegt svinekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del baconskiverne i stykker på ca. 2 cm.
Rist dem sprøde i halvdelen af smørret og tag dem op med en hulske.
Skær løgene i ringe og kog dem klare i det samme fedtstof. Når de har taget en anelse farve, kommes resten af smørret på. Lad det blive godt varmt, inden kartoffelstykkerne blandes imellem. Skru op for varmen og rist biksemaden til kartoffelstykkerne er gyldne. Rør af og til og smag til med salt og peber. Skær kødet i terninger og tilsæt kødet sammen med groft hakket persille. Vend godt rundt og skru ned. Lad retten simre yderligere 3-4 minutter til alt er gennemvarmet. Tag biksemaden over på et varmt fad, men lad fedtstoffet blive på panden. Slå æggene ud på panden og steg dem. Garner biskemaden med æggene og drys med baconstykkerne. Tips: Det behøver ikke kun at være svinekød der bruges til biksemad, der kan lige så fint bruges oksekød, eller blanding af gris og okse. |
Hjemmelavet biksemad opskriftUndgå madspild og få brugt dine kødrester med en omgang klassisk biksemad med kartofler. Retten har rødder i det traditionelle danske køkken, og du kan bruge de fleste typer kød i denne opskrift på biksemad. Hvis du ligger inde med andre grøntsager, som skal bruges inden de bliver for gamle, kan du sagtens tilsætte dem på panden.Ved første øjekast ser retten måske ikke særlig spændende ud. Men lad dig ikke narre af dets ydre. Du vil blive overrasket over, hvor lækker biksemad egentlig smager. For det meste laves biksemad med flæskesteg, fordi der typisk er rester tilbage fra stegen, som I fik til aftensmad dagen før. Men du kan som nævnt også bruge andre typer kødrester såsom oksekød, andekød eller en kombination af gris og okse. Server gerne din biksemad med spejlæg, rødbeder og et lille drys purløg på toppen. Lav din egen version af luksus biksemadEn af de mange fordele ved gammeldags biksemad er, at du kan tilpasse opskriften, så den passer med de rester du nu engang har liggende. Måske har du nogle rodfrugter liggende, som i stedet kan udskiftes med kartoflerne. Du kan også prøve at kombinere flere typer kødrester.FAQKan biksemad fryses?Ja, du kan godt fryse biksemad ned. Så lav endelig en ordentlig portion, så du har til en nem omgang aftensmad en anden dag.Hvordan laver man biksemad?Opskriften på biksemad er meget ligetil. Start med at tilberede baconskiverne, hvorefter løgene skæres i ringe og koges indtil de får lidt farve. Tilsæt de kogte kartoffelstykker og skru op for varmen til de bliver gyldne. Hæld kødternene i sammen med grofthakket persille, rør rundt og skru ned. Gennemvarm hele retten og efter 3-4 minutter hældes biksemaden over på et fad (uden fedtstof fra panden). Top retten med spejlæg og voila - den bedste biksemad er hermed serveret. |
Opskriften er vist 583817 gange,
og udskrevet 5312 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (177 stemmer) |
|
Kommentarer Peter - 2024-01-14 23:04:45 Biksemad med brun sovs er også godt Lars - 2023-03-06 16:58:47 I stedet for løg er porre i fine skiver også lækkkert John - 2018-09-29 15:20:01 Stænk worcestershiresauce eller engelsk sauce over til allersidst, og server syltede rødbeder til. Carsten - 2018-09-13 18:50:10 Ærgeligt med al det smør det halve ville have været mere end rigeligt eik - 2018-06-17 18:43:23 Skøn og billig ret. Lidt forskellig kød og rødbeder til giver smil på alles læber. Kærlighed til et 5 tal Lise - 2017-02-23 12:11:18 PRØV,at lave biksemaden færdig, og kom det i et ildfast fad, og sæt det i ovnen, gerne 2-3 timer før I skal spise. Ved 100-125 gr. Dækkes med staniol. Vendes et par gange. Det giver meget mere smag. Onkelhiphop - 2014-08-04 21:02:26 Den var godt nok konge tomlen op ;) Frederik - 2012-12-18 21:48:35 100 gram smoer? Det maa kunne goere bedre! Der er voldsomt mange kalorier i smoer Michael Jensen - 2012-05-10 14:19:21 Hold da op, sikke en masse løg til 2 personer! Er det helt korrekt? anonym - 2012-01-20 12:39:46 til 20 personer anonym - 2009-11-17 12:33:55 Biksemad ( sort biks )skal da laves af culotte eller cyvette, bacon, masser af løg og rå katoffelterninger. Det hele puttes i en stegegryde og sættes i ovnen ca. 1 1/2 time ved 180 grd. Husk at krydre med salt og peber og tilsæt kulør. Rør jævnligt rundt i biksen. Tilbehør: rødbeder drysset med høvlet peberrod, rugbrød, H.P. sauce og ketchup. marco - 2008-07-04 14:31:12 kan det blive mere enkelt.. øøh nej. det skal mere ind i opskriften Marie's gruppe - 2007-10-22 14:09:19 Pandekager... Mmmmh! <3 Også med is. Det er en genial dessert!! Når man har fået biksemad til hovedret =D Marie's gruppe - 2007-10-22 13:58:15 Mmmmm, hvor smager det godt, og med pangekager til desert! <3 Mathias - 2005-01-01 01:01:01 Biksemad er nammenam ! Berthe - 2005-01-01 01:01:01 en opskrift til Bikse mad Laura-Loo - 2005-01-01 01:01:01 smager super Camilla - 2005-01-01 01:01:01 Så, nu bliver min kæreste glad morten. - 2005-01-01 01:01:01 med de udtalelser må jeg prøve anonym - 2005-01-01 01:01:01 Kan man lave en bedre biksemad??!! - Nej Pia - 2005-01-01 01:01:01 God biksemad..! E.Hansen - 2005-01-01 01:01:01 Smager fantastisk, dejligt med persille og bacon, sådan har jeg aldrig fået det før. anonym - 2005-01-01 01:01:01 nemt godt fundet på smeger fantastisk godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne