Tom yum suppe
Hovedingrediens : Rejer - Tigerrejer, rå Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rejerne tøs op, pilles og halveres på langs. De sorte strenge fjernes.
Rejeskallerne steges i olie i en gryde med hvidløg, peber, limeblade, galanga, citrongræs, korianderrod og chili. Blandingen skal stege kraftigt, uden at brænde på for at få det fulde udbytte af krydderierne. Du kan tilsætte lidt vand nu og da under stegningen. Bliv ved, indtil blandingen dufter kraftigt, den må gerne fremkalde tårer i øjnene og dufte bittert. Bouillonen hældes i, og suppen koger ca. 30 min, hvorefter den sies. Du kan tilsætte mere bouillon eller vand, hvis suppen er kogt meget ind. Smag til med lime- eller citronsaft, sukker og fiskesovs. De halverede rejer og champignonskiverne blancheres hver for sig, for at suppen forbliver så klar som mulig. Herefter anrettes de med friske korianderblade suppeskåle. Suppen hældes over lige inden servering. Suppen kan gøres mere krydret, men Tom Yum pasta og flere chilier. |
|
Opskriften er vist 65349 gange,
og udskrevet 1277 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Maj - 2008-06-22 18:16:12 Jeg valgte at nøjes med de 2 røde chili og droppede helt de grønne for at den ikke skulle blive for stærk. Galanga erstattede jeg med skiver af ingefær, da det er noget nemmere at få fat i, og minder meget om. Blanchering af champignoner og rejer blev også droppet og røg i stedet direkte i suppen, som så fik lov at koge lidt længere. Sidst, men ikke mindst, tilføjede jeg en flaske creme fine 7 %, så suppen var knapt så tynd og mætter lidt ekstra. – Den smager fantastisk. Bodil - 2007-01-21 18:09:15 hvis man tilsætter kyllingkød og koger med de sidste minutter, bliver det bare helt perfekt. Marie - 2005-01-01 01:01:01 Lavede suppen og det var en succes... Marie - 2005-01-01 01:01:01 glæder mig til at lave suppen... :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne