Tom yum suppe

Tom yum suppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SuppeRet : Suppe - SkaldyrsSupper

Hovedingrediens : Rejer - Tigerrejer, rå

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Tom yum suppe, billede 4 Tom yum suppe, billede 1 Tom yum suppe, billede 2 Tom yum suppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8-10 storetigerejer med skal (frosne)
 
5 spsk.olie til stegning
2 tsk.hvidløg, grofthakket
8-10 Peberkorn, sorte stødte
4 keffir limeblade, hele
1-2 spsk.galanga, grofthakket
2 stilkecitrongræs, groftsnittet
1-2 spsk.korianderrod, grofthakket
2 friske røde chili, grofthakkede
3-4 friske grønne chili, grofthakkede
1 l.grøntsagsbouillon
 
4 spsk.lime- eller citronsaft
2 tsk.sukker
3 spsk.fishsauce
 
 evt. Tom Yum pasta
 
10-12 champignoner i tynde skiver
 koriander, frisk
 
Opskrift:
Rejerne tøs op, pilles og halveres på langs. De sorte strenge fjernes.

Rejeskallerne steges i olie i en gryde med hvidløg, peber, limeblade, galanga, citrongræs, korianderrod og chili. Blandingen skal stege kraftigt, uden at brænde på for at få det fulde udbytte af krydderierne. Du kan tilsætte lidt vand nu og da under stegningen. Bliv ved, indtil blandingen dufter kraftigt, den må gerne fremkalde tårer i øjnene og dufte bittert.

Bouillonen hældes i, og suppen koger ca. 30 min, hvorefter den sies.

Du kan tilsætte mere bouillon eller vand, hvis suppen er kogt meget ind. Smag til med lime- eller citronsaft, sukker og fiskesovs.

De halverede rejer og champignonskiverne blancheres hver for sig, for at suppen forbliver så klar som mulig. Herefter anrettes de med friske korianderblade suppeskåle. Suppen hældes over lige inden servering.

Suppen kan gøres mere krydret, men Tom Yum pasta og flere chilier.





karakterer:
Opskriften er vist 65211 gange,
og udskrevet 1276 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-06-22 18:16:12
Jeg valgte at nøjes med de 2 røde chili og droppede helt de grønne for at den ikke skulle blive for stærk. Galanga erstattede jeg med skiver af ingefær, da det er noget nemmere at få fat i, og minder meget om. Blanchering af champignoner og rejer blev også droppet og røg i stedet direkte i suppen, som så fik lov at koge lidt længere. Sidst, men ikke mindst, tilføjede jeg en flaske creme fine 7 %, så suppen var knapt så tynd og mætter lidt ekstra. – Den smager fantastisk.

  -   2007-01-21 18:09:15
hvis man tilsætter kyllingkød og koger med de sidste minutter, bliver det bare helt perfekt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Lavede suppen og det var en succes...

  -   2005-01-01 01:01:01
glæder mig til at lave suppen... :)