Hjertekager
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: Valentinesdag Indsendt : Red : |
|
|
Opvarm ovnen til 175 grader.
Sigt melet. Tilsæt 1 dl af sukkeret g sigt blandingen 2 gange mere. Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt citronsaft og salt og fortsæt med at piske til hviderne er stive. Pisk resten af sukkeret i hviderne - én skefuld ad gangen - til massen er blank og kan danne toppe. Pisk vanillesukker og mandelessens i og vend melet i lidt ad gangen. Hæld dejen i en smurt hjerteform. Kør en kniv igennem for at fjerne evt. lufthuller. Bag kagen midt i ovnen i 30-40 min. indtil kagemidten føles fast, men stadig fjedrer ved berøring. Vend kagen ud med oversiden nedad og lad den afkøle 2 timer på en rist. Smelt de to chokolader over vandbad i hver sin gryde. De skal smeltes langsomt, ellers brænder de på og klumper let. Bliver chokoladen fast, tyk og grynet, kan den reddes ved at tilsætte lidt piskefløde eller smør. Smør først kagen med den hvide chokolade. Pres mandelflager i på siden. Form 2 små kræmmerhuse ud af bagepapir. Fyld den ene med lidt afkølet mørk chokolade og luk den. Hold resten af chokoladen varm, mens kagen pyntes. Tryk let foroven og sprøjt chokoladen på kagen. Når kræmmerhuset er tomt, fyldes det næste kræmmerhus, og du fortsætter med at pynte kagen. Stil den koldt, indtil den skal spises. |
|
Opskriften er vist 17242 gange,
og udskrevet 181 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne