Tandori kylling (Fedtfattig)

Tandori kylling (Fedtfattig), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :
Tandori kylling (Fedtfattig), billede 4 Tandori kylling (Fedtfattig), billede 1 Tandori kylling (Fedtfattig), billede 2 Tandori kylling (Fedtfattig), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kylling hel
2 citroner
4 tsk.salt
 
 Marinade:
5 dl.yoghurt naturel
1 løg
4 fedhvidløg
4 cm.ingefær
2 stk.cayennepeber
8 spsk.Tandoori krydderi
2 tsk.spidskommen, malt (karve)
 
 Tilbehør:
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Kyllingen deles i serveringsstykker og skinet fjernes. Hvert stykke snittes lidt på hver side.

Læg stykkerne på et fad og drys med halvparten af saltet og pres saften af den ene citron over. Vend kyllingestykkerne og hæld saften af den anden citron over og resten af saltet. Lad kyllingen trække i en halv time.

Marinade:
Yoghurt, løg, hvidløg, ingefær, cayennepeber, garam masala og spidskommen moses (blendes) til en jævn pasta.

Hæld marinaden over kyllingen, vend gerne kyllingestykkerne så marinaden bliver fordelt hele vejen rundt, dækkes til og står kølig i 8 timer (maksimum 24 timer).

Forvarm ovnen. Tag kyllingen op af marinaden og lad det rende lidt af. Læg kødet i en bradepande med god plads imellem og sæt den øverst i ovnen på højeste blus alm. ovn i 25 minutter eller til kødet er mørt.

Man kan pynte kyllingen med citronbåde og løgskiver og servere den med indisk ris eller indisk brød (nan). Hvidt brød og salat er også lækkert tilbehør.





karakterer:
Opskriften er vist 81858 gange,
og udskrevet 1512 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-16 08:48:48
Da jeg ikke havde tid til at vente, lagde jeg opskårne kyllingefiletter i marinaden, og stillede fadet i ovnen i 45 min ved 150 grader. Jeg havde skiftet kondittorfarven ud med et æble skåret i terner. Marinaden udgjorde sovsen, og retten smagte pragtfuldt.

  -   2008-09-09 16:13:31
Hej Per, Nu ved jeg ikke hvor længe siden det er du har skrvet :) Men jeg plejer at spise raita til.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg savnede en sauce til denne opskrift, nogen der har et bud på en fedtfattig sauce hertil ?