Tandori kylling (Fedtfattig)
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Fedtfattig opskrift Oprindelsesland : Indien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingen deles i serveringsstykker og skinet fjernes.
Hvert stykke snittes lidt på hver side.
Læg stykkerne på et fad og drys med halvparten af saltet og pres saften af den ene citron over. Vend kyllingestykkerne og hæld saften af den anden citron over og resten af saltet. Lad kyllingen trække i en halv time. Marinade: Yoghurt, løg, hvidløg, ingefær, cayennepeber, garam masala og spidskommen moses (blendes) til en jævn pasta. Hæld marinaden over kyllingen, vend gerne kyllingestykkerne så marinaden bliver fordelt hele vejen rundt, dækkes til og står kølig i 8 timer (maksimum 24 timer). Forvarm ovnen. Tag kyllingen op af marinaden og lad det rende lidt af. Læg kødet i en bradepande med god plads imellem og sæt den øverst i ovnen på højeste blus alm. ovn i 25 minutter eller til kødet er mørt. Man kan pynte kyllingen med citronbåde og løgskiver og servere den med indisk ris eller indisk brød (nan). Hvidt brød og salat er også lækkert tilbehør. |
|
Opskriften er vist 81975 gange,
og udskrevet 1518 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.6 (15 stemmer) |
|
Kommentarer nina - 2011-11-16 08:48:48 Da jeg ikke havde tid til at vente, lagde jeg opskårne kyllingefiletter i marinaden, og stillede fadet i ovnen i 45 min ved 150 grader. Jeg havde skiftet kondittorfarven ud med et æble skåret i terner. Marinaden udgjorde sovsen, og retten smagte pragtfuldt. Kasper - 2008-09-09 16:13:31 Hej Per, Nu ved jeg ikke hvor længe siden det er du har skrvet :) Men jeg plejer at spise raita til. Per - 2005-01-01 01:01:01 Jeg savnede en sauce til denne opskrift, nogen der har et bud på en fedtfattig sauce hertil ? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne