Helstegt oksehøjreb
Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjreb med ben Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Se hvordan du klargører oksehøjrebet her
Oksehøjrebet anbringes i en bradepande, krydres med salt og peber, og brunes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i 30 minutter. Sænk temperaturen til 225 grader C alm. ovn steg videre i ca 1.5 time. Vær opmærksom på at der kan være ret stor forskel på stegetiden om det er det øverste eller nederste stykke af højrebet. Bruger du stegetermometer skal det vise 52-54 grader C for rødt kød. 55-58 grader C for rosa kød. 59-62 grader C for gennemstegt (anbefales ikke) Oksehøjrebet skal hvile i mindst 30 minutter inden udskæring. Kan skæres af benet inden det skæres i tynde skiver, og kan så evt. lægges tilbage på benet og serveres på benet på et fad. Serveres skåret i tynde skiver med bearnaise eller champignonsauce, råstegte eller franske kartofler, ristede champignon, glaserede løg, smørdampede ærter, revet peberrod og tomat provancal eller tomatsalat. |
|
Opskriften er vist 361883 gange,
og udskrevet 7689 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (81 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne