Citrongræssuppe

Citrongræssuppe , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rejer - Tigerrejer, rå

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
175-225 g.store friske rejer (kinarejer)
2 spsk.olie
 dl.lys fiskefond/fiskebouillon
2 tykke stilke citrongræs, finthakkede
3 spsk.limesaft
1 spsk.fiskesauce
3 kaffir limeblade, hakkede
½ frisk rød chilipeber, befriet for frø og skåret i tynde skiver
½ frisk grøn chilipeber, befriet for frø og skåret i tynde skiver
0.5 tsk.knust palmesukker
 korianderblade til pynt
 
Opskrift:
Pil rejerne, og fjern den mørke åre på bagsiden. Gem rejerne.

Varm olie op i en wok, kom rejeskallerne i og steg under omrøring indimellem, til de har skiftetfarve. Rør fonden i, bring det i kog, og lad det simre 20 minutter. Si fonden, og hæld den tilbage i wokken, kasser skallerne. Tilsæt citrongræs, limesaft, fiskesauce, limeblade, chilipeber og sukker. Lad det simre i 2 minutter.

Tilsæt rejer, og hold det lige under kogepunktet i 2-3 minutter, til rejerne er kogte. Server i varme skåle pyntet med korianderblade.





karakterer:
Opskriften er vist 21350 gange,
og udskrevet 382 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.6    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-01-24 16:05:22
Ups. Der står også at det er thailandsk!!Hm.. Men for øvrigt rigtig lækkert;)

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg er far thailand og det her er godt nok thai mad sååå sorry...