Paprikagryde

Paprikagryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Paprikagryde, billede 4 Paprikagryde, billede 1 Paprikagryde, billede 2 Paprikagryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
600 gram Svinemørbrad, afpudset
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
   
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 spsk. Paprika, edelsuss
3 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
400 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
125 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
   
Opskrift:
Bacon skæres i strimler og ristes i en tør gryde. Løftes op i skål eller tallerken.

Mørbraden skæres i 1½ cm. Skiver som bankes let. Krydres med salt og peber og vendes i mel. Brunes i baconfedtet og tages op til baconen.

Løg i grove tern og peberfrugt i strimler gem lidt til pynt ristes i overskydende baconfedt . Tilsættes tomatpure, paprika og svinebouillon og lad det koges 5 min.

Tilsæt piskefløde og kog yderligere 5 minutter.

Tilsæt mørbrad, bacon og champignon i skiver og kog i 10 min.

Tilsæt cocktailpølser og kog yderligere 5 minutter til pølserne er varme

Tips:

Retten kan serveres med ris eller kartoffelmos.





Beskrivelse:

Paprikagryde - en nem og smagfuld klassiker

Paprikagryde er en dansk klassiker, der er både nem at lave og som smager fremragende. Retten - der også er kendt som mørbradgryde, indianergryde eller Rio Bravo - har uanset navn en helt essentiel ingrediens - og det er selvfølgelig paprika. Men, hvor stammer dette krydderi egentlig fra?

Paprikakrydderiet

Om du laver paprikagryde med svinemørbrad, paprikagryde med svinekød generelt eller paprikagryde med mørbrad, så står paprikakrydderiet som den helt centrale ingrediens. Paprika er et sammensat krydderi, som består af tørrede og pulveriserede peberfrugter uden kerne - og de kommer alle sammen fra forskellige sorter under planteslægten Capsicum Annuum.

De fleste forbinder det røde krydderi med Ungarn, da dette er et land, som producere paprika i tonsvis af mængder. Ungarns nationale ret er også gullasch, som netop får sin røde farve fra krydderiet. Peberfrugten kom dog til Europa, da spanierne bragte dem med sig fra Amerika i 1600-tallet - og det var faktisk gennem tyrkerne, at krydderiet nåede til Ungarn.

karakterer:
Opskriften er vist 11006 gange,
og udskrevet 135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14651 (3488 kcal)
KJ pr. Pers. 3662 (872 kcal)
Vægt ialt 2570 gram
Vægt pr. Pers. 642 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 570 KJ (135 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 10.6 gram
Kulhydrat 3.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu