Paprikagryde
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Paprikagryde - en nem og smagfuld klassikerPaprikagryde er en dansk klassiker, der er både nem at lave og som smager fremragende. Retten - der også er kendt som mørbradgryde, indianergryde eller Rio Bravo - har uanset navn en helt essentiel ingrediens - og det er selvfølgelig paprika. Men, hvor stammer dette krydderi egentlig fra?PaprikakrydderietOm du laver paprikagryde med svinemørbrad, paprikagryde med svinekød generelt eller paprikagryde med mørbrad, så står paprikakrydderiet som den helt centrale ingrediens. Paprika er et sammensat krydderi, som består af tørrede og pulveriserede peberfrugter uden kerne - og de kommer alle sammen fra forskellige sorter under planteslægten Capsicum Annuum.De fleste forbinder det røde krydderi med Ungarn, da dette er et land, som producere paprika i tonsvis af mængder. Ungarns nationale ret er også gullasch, som netop får sin røde farve fra krydderiet. Peberfrugten kom dog til Europa, da spanierne bragte dem med sig fra Amerika i 1600-tallet - og det var faktisk gennem tyrkerne, at krydderiet nåede til Ungarn. |
Opskriften er vist 10656 gange,
og udskrevet 132 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne