Ungarsk paprikagryde
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Oprindelsesland : Ungarn Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i terninger og brunes i margarinen. Løg i store tern kommes i gryden og brunes med. Paprika drysses over og røres rundt til det er fordelt. Salt og vand tilsættes, og retten småkoger ca. 1/2 time.
Peberfrugterne skæres i strimler. Tomaterne skæres i kvarte. grøntsagerne tilsættes, og retten koger yderligere 1/2 time. Creme fraiche kommes i, og retten smages til med salt. Servering: Serveres med f.eks. løse ris. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
Ungarsk paprikagrydeDenne opskrift på ungarsk paprikagryde med skært oksekød er en hovedret fra paprikaens hjemstavn, Ungarn. Mange leder automatisk tankerne hen på Ungarn, når de tænker på paprika. I denne opskrift er svinekødet fra den klassiske paprikagryde skiftet ud med oksekød samtidig med, at retten indeholder mere paprika.Hvad spiser man i Ungarn?I traditionelle ungarske retter er der som oftest anvendt kød, grøntsager, frugt, ost og brød. Gulyas, også kendt som gullasch, anses som Ungarns nationalret, og består af oksekød, kartofler og paprika. I Ungarn spares der ikke på paprikaen. Landet er nemlig kendt for sit røde krydderi, som kommer i forskellige smagsvarianter heriblandt mild, stærk, sød og røget.Paprikaens oprindelsePaprika laves af tørrede og pulveriserede peberfrugter, som stammer fra planteslægten Capsicum Annuum. Men faktisk kan vi takke spanierne for at indføre peberfrugter til Europa helt tilbage i 1600-tallet. Der skulle dog yderligere gå en lang årrække, før tyrkerne tog peberfrugterne med til Ungarn. Selvom andre lande producerer paprika, er Ungarn den ukronede verdensmester, hvilket blandt andet bunder i landets regioner, som byder på gunstige forhold til dyrkning af peberfrugter. |
Opskriften er vist 85573 gange,
og udskrevet 1608 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Ronja - 2007-10-20 13:32:55 man kan også bruge kyllingekød og pølsestykker,det er sådan jeg har lært den og den er kanon...pasta kan også sagtens afløse risene. Jette - 2005-01-01 01:01:01 Denne ret er bare rigtig lækker og alle både store og små er vilde med denne ret. Man kan også bruge skinkekød og kyllingkød skåret i strimler til denne ret, det bliver den ikke mindre god af tværtimod.. Den er nu iblandt familiens ynglingsret :) Charlotte - 2005-01-01 01:01:01 Denne ret lyder rigtig lækker, og det var den jeg faldt for da jeg søgte "ungarnsk mad." jeg skal til ungarn med skolen, og først skal vi have en fest hvor vi alle tager ungarsk mad med, og så var dette jo en rigtig perfekt ret til formålet.... :o) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne