Osso buco med porre og granulata

Osso buco med porre og granulata, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Ossobuco

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Osso buco med porre og granulata, billede 4 Osso buco med porre og granulata, billede 1 Osso buco med porre og granulata, billede 2 Osso buco med porre og granulata, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 tykke skiver dansk kalveskank
2 spsk.olie
2 spsk.tomatpure
4 dl.tør hvidvin
2 laurbærblade
4 tomater i kvarte
4 porre i skiver
4 gulerod i grove tern
3 fedhakket hvidløg
 salt
 peber
 
 Granulata:
1 bdt.finthakket bredbladet persille
 skallen af 1 citron
3 fedhakket hvidløg
 
Opskrift:
Skær et par snit i fedtkanten på de 4 skiver kalveskank. Varm olien på en sauterpande eller i en gryde, brun kødet på begge til det er gyldent. Krydr med salt og peber. Tilsæt tomatpureen og hvidvinen, skrue ned for varmen og lad det simre i 5 minutter. Kom tomaterne i gryden sammen med laurbærbladene. Hæld vand i gryden til kødet er dækket og lad retten simre yderligere 1 time. Nu tilsættes grønsagerne og hvidløg og retten simre ca. 40 minutter eller til kødet er mørt, hvis saucen er for tynd kan den jævnes.

Granulata:
Persille, hvidløg og revet citronskal blandes sammen.

Retten anrettes på et fad sammen med grønsagerne, granulata drysses på og serveres med ris.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Osso Buco

karakterer:
Opskriften er vist 58716 gange,
og udskrevet 2440 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-09-08 10:41:29
Det ser lækkert ud,det vil jeg lave til aften.

  -   2010-11-07 15:14:44
Gremolata! :-)

  -   2009-10-13 13:24:35
Det hedder Gremulatta!!!