Dyrekølle
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle Højtid: Nytår Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Den afpudsede dyrekølle gnides med salt, peber og enebær plus lidt smør/margarine. Dækkes med spækskiverne, stilles på bradepandens ovn rist, der forinden smøres og brunes ved god varme. Når køllen er fint brun over det hele, hældes lidt af bouillonen i bradepanden, og køllen steger ved 200 grader C. alm. ovn i små 2 timer. Dryppes af og til.
Imens brunes det afpudsede kød og eventuelle ben i 50 g smør/margarine samt grønsagerne, skåret i småstykker og persillen. Resten af bouillonen hældes ved, og det hele småkoger over svag varme og under låg i ca. ½ time. Sies og brunes til sovsen sammen med den sky, der dannes under stegningen. Tilsættes piskefløden under omrøring. Jævnes ganske let og smages til med citronsaft og ribsgelé. De smørbrunede kartofler er jo næsten obligatoriske, men råstegte kartofler vil også være et godt tilbehør. Desuden en meget frisk salat. |
|
Opskriften er vist 207628 gange,
og udskrevet 10588 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (46 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-04-26 10:55:13 En super lækker og mør kølle til stor glæde for hele familien. Tak for hjælpen ;) det var første gang jeg prøvede at lave dyrekølle, og bestemt ikke sidste. annaliese - 2009-02-01 12:45:27 alletiders det er nemt og hurtig at lave vis man har travlt kan køllen spæges om aften samt kryders og i køleskabet natten over lige i ovnnen næste dag mum vagn - 2007-12-22 19:16:25 gerne mere røget flæsk som lægges i små huller spom laves med en urtekniv Per - 2006-12-03 10:05:33 Det er nemmest at skære nogle pæne skiver hvis du udbener den tykke del af køllen før du steger den, og så skal den heller ikke have helt så længe og kødet i den tynde ende bliver heller ikke så tørt som ellers. mig. - 2005-01-01 01:01:01 god! anonym - 2005-01-01 01:01:01 Anvend også røget bacon i stedet for fersk spæk, det giver en mere røget smag. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne