Dyrekølle

Dyrekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Dyrekølle, billede 4 Dyrekølle, billede 1 Dyrekølle, billede 2 Dyrekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kg.dyrekølle
1 tsk.stødt enebær
5-6 skiver(tynde) fersk spæk
1.25 dl.piskefløde
1 lillegulerod
1 selleri
3 miniløg
 persillekviste
3 dl.kogende bouillon
 ribsgele
 
Opskrift:
Den afpudsede dyrekølle gnides med salt, peber og enebær plus lidt smør/margarine. Dækkes med spækskiverne, stilles på bradepandens ovn rist, der forinden smøres og brunes ved god varme. Når køllen er fint brun over det hele, hældes lidt af bouillonen i bradepanden, og køllen steger ved 200 grader C. alm. ovn i små 2 timer. Dryppes af og til.

Imens brunes det afpudsede kød og eventuelle ben i 50 g smør/margarine samt grønsagerne, skåret i småstykker og persillen. Resten af bouillonen hældes ved, og det hele småkoger over svag varme og under låg i ca. ½ time. Sies og brunes til sovsen sammen med den sky, der dannes under stegningen. Tilsættes piskefløden under omrøring. Jævnes ganske let og smages til med citronsaft og ribsgelé.

De smørbrunede kartofler er jo næsten obligatoriske, men råstegte kartofler vil også være et godt tilbehør. Desuden en meget frisk salat.





karakterer:
Opskriften er vist 207471 gange,
og udskrevet 10585 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (46 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-26 10:55:13
En super lækker og mør kølle til stor glæde for hele familien. Tak for hjælpen ;) det var første gang jeg prøvede at lave dyrekølle, og bestemt ikke sidste.

  -   2009-02-01 12:45:27
alletiders det er nemt og hurtig at lave vis man har travlt kan køllen spæges om aften samt kryders og i køleskabet natten over lige i ovnnen næste dag mum

  -   2007-12-22 19:16:25
gerne mere røget flæsk som lægges i små huller spom laves med en urtekniv

  -   2006-12-03 10:05:33
Det er nemmest at skære nogle pæne skiver hvis du udbener den tykke del af køllen før du steger den, og så skal den heller ikke have helt så længe og kødet i den tynde ende bliver heller ikke så tørt som ellers.

  -   2005-01-01 01:01:01
god!

  -   2005-01-01 01:01:01
Anvend også røget bacon i stedet for fersk spæk, det giver en mere røget smag.