Farseret dyrekølle

Farseret dyrekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 dyrekølle
25 g.smør
5 dl.kalve- eller vildtfond
1 hakket løg
2 fedhakket hvidløg
250 g.hakket dyrekød
½ bdt.hakket persille
2 grenetimian
2 grenerosmarin
4 let knuste enebær
50 g.tern af vildsvinebacon eller alm. Bacon
0.5 citron, skal heraf
 lidt citronsaft
3 spsk.fløde
 salt
 peber
 
Opskrift:
Udben køllen, men lad det lille skankben sidde som ”prop” og håndtag. Kom smør på panden og sauter løg og hvidløg til det er glasklart. Det hakkede kød blandes med det sauterede løg og krydderurter, fine tern af ristes bacon, enebær, citron og fløde. Krydr med salt og peber. Stop farsen i boven og luk med kødnåle.

Læg boven i en lille bradepande, kom små smørklatter over og brun den ved 225 grader C. i ca. 15 min., skru ned og hæld fond ved. Lad den braisere i ca. 1½ time. Lad den hvile i 20 min., før den skæres og serveres.





karakterer:
Opskriften er vist 27725 gange,
og udskrevet 821 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-06 16:15:00
Har du kun farsen og ingen kølle er er det en fantastisk frikadelle opskrift. Har du køllen kan det også anbefales at pakke den ind i bacon og evt. grille den i kugle grillen - det blev meget vel modtaget af gæsterne :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
en fantastisk dejlig ret lavet på en utraditionel måde rigtig lækker, hvis der er for meget fars så steg frikadeller af resten det gør glæde for dine gæster