Dyreryg i ovn
Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Puds kødet fri for sener og hinder, læg dyreryggen på risten over bradepanden, krydr med salt og peber, læg tynde skiver af spæk over og fordel smørklatter øverst.
Brun dyreryggen i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i 8 - 10 min. Hæld 2 - 3 dl bouillon i bradepanden når den er brunet, dæmp varmen til 160 grader C. alm. ovn og steg ryggen færdig i ca. tre kvarter, dryp ryggen jævnlig under stegningen med skyen som dannes i bradepanden. Smelt smørret i en gryde, rør melet i til det slipper gryden og tilsæt mælken og skyen fra bradepanden af et par gange, til sovsen har en passende konsistens, tilsæt fløden og rør godt rundt, smag til med salt, peber og gele. Ved anretningen, fjern spækket, skær fileterne fra benet med en skarp kniv. Begynd ned langs rygraden og skær derefter under fileterne så tæt på benet som muligt. Skær hver filet i skrå skiver på ca. 1 cm tykkelse. Læg skiverne tilbage " på plads " så den ser hel ud. Serveres med små pillekartofler og waldorfsalat til. |
|
Opskriften er vist 289631 gange,
og udskrevet 5517 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (36 stemmer) |
|
Kommentarer Doris - 2022-01-30 10:35:12 God opskrift meget enkel😋 anonym - 2018-07-16 15:51:14 Bliver dyreryggen på risten når graderne sænkes eller puttes den ned i bradepanden sammen med vin og tilbehør fuffeluf - 2012-03-29 18:07:39 ja for ind i tyrens r..... god spise herfra. christine baggge - 2012-02-17 12:27:27 den er lige i skabet og med waldorfsalat til. og lidt rødvin i saucen med tyttebær og rougefor ost en lille stk så UMMS. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne