Fyldt kalkunbryst
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør de soltørrede tomater og oregano sammen med osten. Smag til med salt og peber.
Læg kalkunbrystet på den ”glatte” side og skær en lomme i den tykke del af kødet. Fyld lommen med osteblandingen. Bind bomuldsgarn om kalkunbrystet, så det holdes sammen til en lille steg. Læg stegen i en lille bradepande og drys med salt og peber. Sæt bradepanden på en plade med bagepapir så der er plads til kartoflerne. Kartoflerne skrælles og skæres i både, tørres evt. i et viskestykke inden de tilsæt olie, salt og peber. Vend rundt så alt bliver godt blandet. Fordel kartoffelbådene på bagepladen og steg det hele midt i ovnen ca. 1 time ved ca 200 grader C. alm. ovn. Mål efter ca. 1 time kødets temperatur på et sted uden fyld. Den skal være ca. 80°. Tag stegen ud når den er færdig, og lad den hvile tildækket i ca. 10 min. Lad kartoflerne stege videre. Ved serveringen: Fjern bomuldsgarnet om stegen og skær den i skiver. Anret kødet på et varmt fad sammen med kartoflerne og dryp evt. sky fra bradepanden oven på kødet. Server salat og dressing ved siden af. |
|
Opskriften er vist 212085 gange,
og udskrevet 5648 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (33 stemmer) |
|
Kommentarer Else - 2014-11-04 20:03:49 Lækker og prisbillig ret. Jeg havde ikke frisk ost men rev vores alm ost i stedet for. Jeg puttede også et fint revet fed hvidløg i fyldet og lagde et par sliced bacon over stegen. Vi spiste ovnstegte kartofler og kogte bønner vendt med bacontern til. Alletiders. EJ - 2009-07-12 08:16:57 Denne ret lavede jeg til min mands fødselsdag. Den vakte stor glæde blandt gæsterne og jeg kan varmt anbefale den. jensen - 2009-05-05 11:04:53 Det er en fantastidk god middag, som varmt kan anbefales. Jeg serverede flødekartofler til, og det var ikke dårligt. LAA - 2005-01-01 01:01:01 Kanon middag , tilberedningstiden er ca. 5 kvarter for 1,3 kg kalkunbryst. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne