Japansk kalvegyros

Japansk kalvegyros, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Gyros

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveyderlår

Oprindelsesland : Japan

JapanIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.kalveyderlår, skåret i tynde strimler
 
 Marinade:
2 spsk.olivenolie
2 tsk.Karry
1 spsk.ketchup
0.5 tsk.Tandoori
1 løg finthakket
1 fedhvidløg skåret i tynde skiver
 salt
 peber
 
 Orangekål:
200 g.hvidkål eller Savoykål i tynde strimler
1 storgulerod
1 appelsin
2.5 dl.lys kalvefond eller bouillon
1 lille spsk. maizenamel
3 spsk.cremefraiche
2 spsk.hakket purløg
 
Opskrift:
Marinaden blandes godt sammen. Kødstrimlerne krydres med salt og peber og vendes grundigt i marinaden. Det hele sættes i køleskabet mindst en time.

Hvidkåls-strimlerne koges i ½ minut. Vandet hældes fra, og hvidkålen "krydres" med den fintrevne appelsinskal. Resten af appelsinen skrælles og appelsinkødet skæres først i tynde skiver på skrå og derefter i tynde strimler.

I en stor, meget varm pande, brunes kødstrimlerne 2 minutter i lidt olie. Gør det af 2 omgange, så der ikke kommer for meget kød på panden ad gangen - så brunes kødet bedre. Efter bruningen lægges kødstrimlerne i en skål og dækkes til.

Så ristes alle grøntsagerne på samme pande. Fond/bouillon tilsættes og jævnes med maizena efter behov. Det bringes i kog, varmen slukkes og kødet kommes i. Retten blandes hurtigt med creme fraiche og det hakkede purløg. Smages til med salt og peber. Og serveres f.eks. med kogte ris. Prøv evt. vilde ris.





karakterer:
Opskriften er vist 24152 gange,
og udskrevet 758 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-09-03 13:20:04
Det har nul at gøre med Japan...