Saltkød
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelårtunge Indsendt : |
|
|
Salt og sukker blandes og gnides ind på kødet. Lægges på et fad med halvdelen af blandingen under resten over, og står i et døgn. Skylles og kommes i kogende vand, og lægges derefter i pres mellem 2 tallerkner.
|
|
Opskriften er vist 57166 gange,
og udskrevet 1134 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.4 (38 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-11-08 16:29:01 bedst til julefrokost var dog et stk. hjemmebagt franskbrød med andefedt, en 5 mm tyk skive sukkeraltet, kogt okdselårtunge delvis dækket af hjemmelavet sky. god jul ulrik Jørgen - 2009-12-19 12:26:39 Hvorlænge skal lårtungen koge? Helene Risager - 2008-12-02 18:50:16 Det er sjovt. Jeg har den omvendte opskrift, som jeg lærte på Færøerne. Der bruges fersk lammekød - kølle eller bov, som koges uden salt 1-2 timer - alt efter størrelsen - med de grønsager og urter man kan lide. Kødet tages op kogende og saltes med det samme med groft- eller finsalt. Dagen efter fjerner man det overskyende salt og pakker det ind i et rent viskestykke, som er skyllet i koldt vand.DET SMAGER GODT. I princippet kan alt kød laves på den måde. Jeg har prøvet det med oksekød med succes. Martin - 2007-06-03 15:26:24 Saltes i 5 dage, koges 1 time i stærk saltet vand, køler af i kogevandet. Peter - 2005-01-01 01:01:01 Jeg har prøvet at koge kalorius som en hamburgerryg , altså koge i ca. 20 minutter, hvorefter kødet trækker i kogevanget i en halv times tid. Det blev helt fint. anonym - 2005-01-01 01:01:01 kogetid ønskes anonym - 2005-01-01 01:01:01 hvor længe skal det saltede kød ligge i kogende vand? Skal kødet koge? Eva - 2005-01-01 01:01:01 Hvor længe skal kødet være i kogende vand? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne