Saltkød

Saltkød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

PålægRet : Pålæg - Pålæg

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelårtunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 kalvelårtunge
225 g.salt
25 g.sukker
 vand til kogning tilsat
2 laurbærblade og
6 let knuste enebær
 
Opskrift:
Salt og sukker blandes og gnides ind på kødet. Lægges på et fad med halvdelen af blandingen under resten over, og står i et døgn. Skylles og kommes i kogende vand, og lægges derefter i pres mellem 2 tallerkner.





karakterer:
Opskriften er vist 57170 gange,
og udskrevet 1134 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-11-08 16:29:01
bedst til julefrokost var dog et stk. hjemmebagt franskbrød med andefedt, en 5 mm tyk skive sukkeraltet, kogt okdselårtunge delvis dækket af hjemmelavet sky. god jul ulrik

  -   2009-12-19 12:26:39
Hvorlænge skal lårtungen koge?

  -   2008-12-02 18:50:16
Det er sjovt. Jeg har den omvendte opskrift, som jeg lærte på Færøerne. Der bruges fersk lammekød - kølle eller bov, som koges uden salt 1-2 timer - alt efter størrelsen - med de grønsager og urter man kan lide. Kødet tages op kogende og saltes med det samme med groft- eller finsalt. Dagen efter fjerner man det overskyende salt og pakker det ind i et rent viskestykke, som er skyllet i koldt vand.DET SMAGER GODT. I princippet kan alt kød laves på den måde. Jeg har prøvet det med oksekød med succes.

  -   2007-06-03 15:26:24
Saltes i 5 dage, koges 1 time i stærk saltet vand, køler af i kogevandet.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har prøvet at koge kalorius som en hamburgerryg , altså koge i ca. 20 minutter, hvorefter kødet trækker i kogevanget i en halv times tid. Det blev helt fint.

  -   2005-01-01 01:01:01
kogetid ønskes

  -   2005-01-01 01:01:01
hvor længe skal det saltede kød ligge i kogende vand? Skal kødet koge?

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor længe skal kødet være i kogende vand?