Sprængt kalvelårtunge med abrikos-peberrodssauce
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelårtunge Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Kom kalvelårtungen i kogende vand i en gryde.
Vandet skal lige netop dække kødet.
Kog op og skum urenheder væk med en øse.
Tilsæt nu krydderier.
Dæmp varmen og lad kødet simre til det er mørt, ca. 30 minutter.
Sluk for varmen og lad kødet hvile i 20 minutter i kogelagen.
Ved brug af stegetermometer slukkes når centrumstemperaturen er 60 grader.
Efter at lårtungen har hvilet de 20 minutter, tages den op af kogelagen og skæres i 3-4 mm tynde skiver på tværs af kødtrådene.
Mens kalvelårtungen koger, laves saucen og tilbehøret Abrikos-peberrodssauce Pil og hak løget meget fint og svits det i smør i en gryde. Rens persilleroden og skær den og abrikoserne i små tern og kom dem i gryden til det svitsede løg. Drys melet over og tilsæt vand og lad det hele koge mørt i ca. 15 minutter under låg, rør jævnligt. Lige før servering tilsættes fløde, saucen varmes igennem og smages til med eddike, salt og frisk reven peberrod, herefter må saucen ikke koge. Bouillon-kartofler: Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på ½ cm. Pil løgene, skær dem i skiver og svits dem i olivenolie i en gryde. Tilsæt kartoffelskiver, kalvebouillon, den halve citron (med skal) skåret i 4-5 både og laurbærblade. Lad kartoflerne blive møre ca. 15 minutter. Krydr med friskreven muskatnød. Smag til med salt og drys med friskhakket persille Kogte rosenkål Rens rosenkålene og kog dem møre i kogende vand tilsat lidt salt i ca. 10 minutter. Anret den skivede, kogte kalvelårtunge med abrikos-peberrodssauce og rosenkål, server bouillonkartofler i en skål ved siden af. |
|
Opskriften er vist 21469 gange,
og udskrevet 689 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne