Letsprængt kalve-lårtunge stegt på kartoffelgratin
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelårtunge Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Kartoffelskiver, løgskiver og finthakket hvidløg koges med piskefløde, mælk, salt og peber i 20 minutter.
Derefter lægges de i et gratinfad (mindst 15x30 cm.), og peberroden drysses over.
Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15 minutter.
Kalve-lårtungen skæres i ca. 1 cm. tykke skiver. Gratinfadet tages ud af ovnen, og kødskiverne fordeles oven på kartofler- og løgskiverne. Sæt fadet i ovnen igen og lad det hele stege videre i 8-10 minutter. Så tages fadet ud, drysses med karse eller krydderurter fra haven (f.eks. timiankviste) og server direkte ved bordet evt. med grøn salat af salatblade og friske krydderurter i en olie/eddike dressing. Tips: Selve gratinen kan laves dagen før. Sættes så tildækket i køleskabet. Varmes da i ovn mindst 20 minutter inden kødskiverne lægges på. |
|
Opskriften er vist 24553 gange,
og udskrevet 637 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne