Letsprængt kalve-lårtunge stegt på kartoffelgratin

Letsprængt kalve-lårtunge stegt på kartoffelgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelårtunge

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.letsprængt kalve-lårtunge
 
600 g.kartofler, skrællede og skåret i ¼ cm. tynde skiver
1 løg. tyndt skivet
 evt. 1 fed finthakket hvidløg
2 dl.piskefløde
2 dl.mælk
 
20 g.friskreven peberrod
1 bk.Karse
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kartoffelskiver, løgskiver og finthakket hvidløg koges med piskefløde, mælk, salt og peber i 20 minutter. Derefter lægges de i et gratinfad (mindst 15x30 cm.), og peberroden drysses over. Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15 minutter.

Kalve-lårtungen skæres i ca. 1 cm. tykke skiver. Gratinfadet tages ud af ovnen, og kødskiverne fordeles oven på kartofler- og løgskiverne. Sæt fadet i ovnen igen og lad det hele stege videre i 8-10 minutter. Så tages fadet ud, drysses med karse eller krydderurter fra haven (f.eks. timiankviste) og server direkte ved bordet evt. med grøn salat af salatblade og friske krydderurter i en olie/eddike dressing.

Tips:

Selve gratinen kan laves dagen før. Sættes så tildækket i køleskabet. Varmes da i ovn mindst 20 minutter inden kødskiverne lægges på.





karakterer:
Opskriften er vist 24553 gange,
og udskrevet 637 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu