Stegt andebryst med vindruer og balsamicosauce
Hovedingrediens : And - Berberiand Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt ovnen på 125 grader C. alm. ovn. Rids andebrystfileten på skindsiden. Krydr med salt og peber og steg kødet på en tør pande med skindsiden nedaf i 3 minutter. Vend det og steg det 2 minutter på kødsiden. Steg kødet færdig i ovnen i ca. 25 - 30 minutter. Tag kødet ud af ovnen. Pak det i stanniol og lad det hvile ca. 10 minutter.
Smelt sukkeret over svag varme i en lille tykbundet gryde. Rør ikke i det. Når sukkeret er helt smeltet og gyldent tages gryden fra varmen, og eddiken røres i. Men pas på, det sprutter, og sukkeret stivner. Rør fond og finthakket chili i og lad saucen koge igennem, til sukkeret er opløst. Rør piskefløden i og lad saucen koge lidt ind. Smag til med salt. Prik vindruerne med en nål og kog den et par minutter i letsaltet vand. Lad dem dryppe af. Skær de kogte kartofler i tynde skiver og rist den gyldne i olien. Skær den skrællede courgette i lange tynde bånd og giv den et opkog i letsaltet vand. Server andekødet skåret i skrå skiver sammen med tilbehøret. Tips: Kartoflerne kan drysses med lidt tørret timian, inden de steges. Når opskriften anbefaler at stege kødet færdigt i ovnen ved den lave temperatur, er det fordi købet bliver meget saftigt. Andekødet bør være rosastegt, ikke rødt, dvs. at indertemperaturen skal være over 70 grader. |
|
Opskriften er vist 62917 gange,
og udskrevet 1881 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (17 stemmer) |
|
Kommentarer ALY - 2011-11-24 19:54:40 Gav kun bryst 20 min i ovn, men alligevel synes jeg, at det fik for meget. Saucen blev god og passede rigtig godt til det fede andekød. Katrine - 2010-05-08 17:04:55 Det er super... Sovsen smager og passer perfekt sammen med andebrysterne... en fantastisk ret... love it Maria - 2006-12-04 09:32:01 Jeg har nu lavet denne ret til flere mennesker og den er blevet et absolut hit hver eneste gang. Jeg synes dog ikke at courgetten var særligt spændene så den har jeg udeladt. Anden har jeg tit bare lavet som en hel andesteg i stedet for bryst. Men sovsen og vindruerne gør bare denne ret til en drøm for smagsløgene. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne