Berberi andebryst med appelsinsauce
Hovedingrediens : And - Berberiand Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom de tynde appelsinstrimlerne i kogende vand og kog dem i ca. 3 minutter. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe godt af.
Rids skindet på de 2 stykker andebryst og drys dem med peber. Varm smørret i en pande, til det er gyldent og steg bryststykkerne med skindsiden nedad og ved svag varme i ca. 12 minutter. Vend dem og steg kødsiden i ca. 15 minutter, til kødet er gennemstegt. Tag kødet fra panden og drys med salt. Lad det hvile tildækket i ca. 10 minutter. Salat: Skær icebergen i fine strimler. Skrællen skæres af appelsinen, og fileterne skæres ud. Anret icebergsalat og appelsinstykker lagvis i en salatskål. Appelsinsauce: Hæld 2 spsk. af stegeskyen i en gryde og tilsæt appelsinsaft og piskefløde. Bring blandingen i kog og tilsæt mel under omrøring. Kog saucen ved svag varme i ca. 1 minut. Smag til med salt og peber. Ved serveringen: Skær andebrysterne fra den spidse ende i tynde skrå skiver og anret dem på et serveringsfad. Pynt med de kogte appelsinstrimler. Serveres med aspargeskartofler. |
|
Opskriften er vist 174424 gange,
og udskrevet 7205 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (92 stemmer) |
|
Kommentarer Svend Peitersen - 2014-02-20 01:27:47 Lækkert - steger det den halve tid - blodig og saftig. Bedre end tørt og kedeligt. Salmonella problemet kan klares ved køb af garanteret salmonellafri and. Det er lidt dyrere, men meget bedre. Heidi - 2012-02-01 18:03:18 Fantastisk opskrift, den er jævnligt blevet lavet her i huset, og altid til stor jubel. Vi servere hasselbagte kartofler til. Mums Leoness - 2010-09-06 21:13:39 Dejlig ret! Saucen er især lækker. Jeg brugte mælk i stedet for fløde og derfor også lidt mere mel. Der kan også bruges andelår, men så skal de have ekstra pga. benet. Næste gang vil jeg prøve bare at brune kødet på panden og derefter give dem en tur i ovnen, pakket ind i staniol. Hanne - 2010-04-07 17:07:54 Appelsinsaucen smager rigtig godt, kan klart anbefales. Lis - 2010-01-13 18:27:17 Super lækkert. Jeg serverede rødkålssalat til ;-) anonym - 2009-10-26 16:41:48 prøv at servere retten med baconfyldte pærer (steges sammen med brysterne). Kærnehus og stilk fjernes. Kate - 2009-08-21 18:02:01 ang. om det skal være rosa eller gennemstegt - man bør gennemstege fjerkræ MEN risikoen for salmonella og lign. er meget lille HVIS hele overfladen af kødet er gennemstegt. Der er tæt på ingen bakterier i midten af et stykke kød, så derfor kan man roligt spise rosa kød. Der er selvfølgelig en risiko, men der er også en risiko for at blive kørt ned, når man går ud af sit hus. Så må man vælge om man vil leve livet, eller vælge de "sikre" løsninger hele tiden. casinovh - 2008-12-21 19:21:14 Andebryst må gerne være rosa indeni, det er mums! Tina Carolina - 2008-02-20 12:25:53 Det skal være rigtig appelsinsaft Tina - 2008-02-20 08:10:41 Prøv at servere pebberods thaziki til - det er bare lækkert Gitte - 2007-11-16 12:14:45 Skal appelsinsaften til saucen være rigtig appelsinsaft eller appelsinvandet fra de kogte appelsinstrimler? Rasmus - 2007-11-09 08:43:34 Jeg bruger fersk Dansk And Vicki - 2007-09-08 17:31:10 En rigtig hygge ret til lørdag aften. Skøøøøn. Monica - 2007-07-19 10:04:29 Dejlig opskrift, alle guffede i sig... Heidi - 2007-04-08 11:02:16 Kødet skal bestemt være gennemstegt,-ellers er der risiko for salmonella eller andre farlige bakterier. Men kødet skal selvfølgelig ikke steges helt tørt. anonym - 2007-04-03 17:09:09 kødet skal IKKE gennemsteges...! anonym - 2007-04-03 17:08:01 - det skal for guds - eller din egen - skyld være rosa! anonym - 2007-04-03 17:07:35 - det skal for guds - eller din egen - skyld være rosa! anonym - 2007-04-03 17:06:50 kødet skal IKKE gennemsteges...! Annemette - 2005-01-01 01:01:01 super duper også med rødkål Helle - 2005-01-01 01:01:01 Super lækker. Jeg serverede også rødkål til, og det var godt. Henning - 2005-01-01 01:01:01 Bedste opskrift på andebryster Flemming - 2005-01-01 01:01:01 Bare lækker Maiken - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god Ronald - 2005-01-01 01:01:01 perfekt opskrift |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne