And med krydrede grøntsager og dybstegte ris
Hovedingrediens : And - Andebryst Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
|
|
Dybstegte ris:
Ris, majsstivelse og æg røres sammen. Risblandingen lægges på en bageplade som er beklædt med bagepapir. Oven på risblandingen lægges endnu et stykke bagepapir, og blandingen rulles ud til en firkant på ca. 15 x 20 cm. Øverste lag bagepapir fjernes nu, og bagepladen stilles midt i ovnen ca. 30 minutter ved 150 grader. Rispladerne skæres ud i 12 firkanter på ca. 5 x 5 cm. Opvarm fritureolien i en gryde, til den er meget varm. Rispladerne dybsteges til de er gyldenbrune. Risfirkanterne tages herefter op med en hulske og lægges på lidt køkkenrulle, så overskydende olie kan dryppe af. Andebrystet lægges med skindsiden nedad på en varm pande. Andebrystet steger over jævn varme ca. 12 minutter på hver side (eller til kødet har opnået en centrum temperatur på 75 grader). Hæld andefedtet fra panden, og lad kødet hvile ca. 10 minutter. Forårsløgene skæres på skrå i ca. 1 cm. tykke skiver. Peberfrugten skæres i tern. sesamolien varmes på en pande, forårsløg og peberfrugt svitses et par minutter i olien, hvorefter bambusskuddene tilsættes. Alle ingredienserne til saucen røres sammen i en skål. Saucen hældes over grønsagerne, som bringes i kog. Mandelflagerne drysses over. Andebrystet skæres i tynde skiver som lægges oven på retten. Dybstegte ris serveres til. |
|
Opskriften er vist 37980 gange,
og udskrevet 936 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.6 (8 stemmer) |
|
Kommentarer hpox - 2011-07-16 20:00:18 Saucen smager besynderligt. Sammenblandingen af ingefær, hvidløg og måske basilikum dur slet ikke. Drop hvidløg og basikikum og erstat med chili. Eller lav denne denne sauce: Hvidvinseddike, sukker/honning, tomatpuré, frisk reven ingefær og andebouillion.Evt. salt og lidt chili. Det er en sauce med karakter. Christine - 2005-01-01 01:01:01 Grøntsagerne og sovsen er rigtig lækre - men risene synes jeg ikke er besværet værd - meget opvask og ikke super gode. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne