Amagergryde
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Fedtfattig opskrift Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
I 1521 flyttede hollandske fæstebønner til danmark og jorden på amager var velegnet til dyrkning af kolonisternes afgrøder, bla. Kål og gulerødder.
Den gang var disse nye grønsager forbeholdt adlen.
I 1700 tallet kom kartoflen til danmark samtidig med at pasta blev en almindelig spise i italien Disse 3 ingredienser udgør grundstenene i amagergryde, hollandsk biksemad, vintergryde, ja kært barn har mange navne |
Opskriften er vist 870906 gange,
og udskrevet 29977 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (367 stemmer) |
|
Kommentarer Bredebro - 2021-09-29 18:15:17 Rigtig god ret. Har jeg lavet mange gange, men undlader spagetti. Jeg bruger dog ikke så meget vand, da hvidkål afgiver meget vand. Kommer også ekstra kød i, og evt Bacon, cocktailpølser, eller hvad man lige har lyst til. Birgitte - 2020-07-28 10:54:59 Lækkert. Alle mine børn er også vilde med det. Så kan bestemt anbefales anonym - 2018-02-28 15:50:30 også kaldet ruskomsnusk :/ Jane Hansen - 2017-02-27 10:53:53 Det er vintergryde Lars A. - 2015-10-13 17:48:35 Smager fantastisk og ungerne er helt vilde med det. Bruger den oprindelige opskrift med alle og uden flere ingredienser dog med 500g kød. Lad nu være med at ødelægge den med hvidløg og andre eksotiske ting og nyd smagen fra de gode råvarer. Heidi - 2013-10-04 13:53:09 Det smager måske godt men det ser godt nok kedeligt ud. Anonymous - 2013-07-29 10:26:55 Tager fænomenet "Salt" Til det ekstreme Linda Nielsen - 2012-12-26 20:42:24 Den er bare god,men foruden hakket oksekød,tilsætter jeg bacon og små frikadeller,og rigeligt af det.tilsætter også ekstra karry,men undlader spagetti. evy - 2012-11-08 17:17:37 Rigtig dejlig ret og og let at lave. Marie - 2012-10-08 20:11:43 Smager godt med creme fraise og mild chili sauce ... Troels - 2012-06-09 18:19:26 Drop pastaen, gi den gas med karrypasta og spidskommen, jævn med fløde eller creme fine og maizena. Hit! Flemming - 2012-03-22 22:16:59 En bastant ret. Har brugt fløde og tomatpure som smagsforstærker. Smager derefter ret godt. En ung mand - 2012-02-20 15:23:23 Det ser lækkert ud, skal prøves i aften. nogen forslag til tilbehør? Tanja - 2012-01-08 19:01:08 Nem og billig ret, men smager dog forfærdeligt .. familie<3 - 2011-12-14 17:46:48 virkelig god men er stærk hverfald det vi har lavet...... anonym - 2011-10-24 23:16:10 Smager vildt godt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cecilie - 2011-07-06 18:00:52 kan retten fryses ned? hvis man nu kun er én person BAre Mig... - 2011-01-19 00:54:17 Den ret heddeR Ikke amagergryde, hvem har dog kaldt den det. Jeg har lært den af et efterkrigsbarn som lærte den af sin mor som sikkert har lært den af en anden under navnet "GISAU" (udtales geso). Dog en velsmagende ret. Er vokset op med den og har fået den med jævne mellemrum i de kolde dage. Manja 19 år - 2010-10-29 12:40:15 Det er en god ret, jeg tilsætter også mere kød og karry - vi skal have det til aftensmad i dag ;) så kan selv min mor være med på grøntsagerne *G*. Beth - 2010-09-07 12:25:18 Smager godt, nem og billig. Men mere karry! Sanne - 2010-08-15 13:22:33 Jeg vil varm anbefale denne ret. Den er nem og hurtig at lave. Jeg er enig med Laj - klem endelig lidt hvidløg i. Nette83 - 2010-07-29 12:45:28 En alletiders ret, som vi har oftest spiser om efteråret og vinteren. Vi tilføjer dog mere hakket kød og undlader spaghetti. Retten er allerbedst på 2. dagen :) Pipsen - 2010-06-17 18:45:23 Ser lækker ud :o) Genialt at blande kartofler og pasta! Mine børn vil helt sikkert elske denne ret.. Anja - 2010-04-20 10:08:41 Har spist denne ret de sidste par år. Den er fantastisk og kommer ikke mere kød i, da retten er beregnet til hvis man er på kur, så er kødet med til at øge fedt i retten. Lidt mere karry fra min side og vil ikke undvære pastaen. Det ødelægger rettens helhed. Gosh - 2010-02-01 11:36:23 Nem og dejlig ret. Har dog undladt spaghetti. I stedet for vand kan man jo komme bouillon i - til dem der mangler smag. Og evt. lidt mere karry. Så er den hjemme :-) Per - 2009-09-12 15:03:05 Til Pia Jeg ved ikke hvad du tænker på med at der ikke hænger samme med 50.625 dl. vand, om det er mængden eller det er at det er i DL, eller om det er tallene efter kommaet. For øvrigt har vi skåret en decimal fra. Men for mig ser det rigtigt nok ud Bertil - 2009-08-22 12:40:22 Kan man nedfryse denne ret, efter den er blevet lavet? Mvh Bertil? Pia - 2009-06-12 22:53:36 Haloooooooooooooo hvis vi laver til f.eks 27 børnehavebørn så skal vi bruge 50.625dl vand det hænger vist ikke sammen....? yankeeboy - 2009-03-26 15:21:39 den skal laves i aften med følgende varriation 2-3 hvidløg 1 porre 1/4 pakke bacon snittet fint ristet sammen med farsen 2-3 tsk. karry 1 hønseboullion terning i vand spaghetti udelades serves med soya Barcelona - 2009-02-05 19:02:49 Brugte 500 g. hakket oksekød, 3 tsk. karry og 1 tsk. gurkemeje samt bouillon istedet for vand. Desuden rev jeg 6 store gulerødder i stedet for 2, tilføjede 4 cm. revet frisk ingefær og 2 fed hvidløg, droppede pasta, salt og peber men smagte til sidst til med soja og retten blev både pæn at se på og smagte dejlig krydret-uhmmm det bliver en favorit! M&M - 2009-01-09 19:59:45 En lækker ret, som hele familien kan lide. Judy O. - 2009-01-03 21:51:32 Har ikke lavet retten, men må komme med en lille protest mod "roderiet". Enten hvidkål ELLER spaghetti. Både kartofler, hvidkål og spaghetti er fyld, og to "fyldting" er rigeligt i én ret. PS og vi er altså også til mere kød - 200 g kød til 4 perosner er jo næsten sultegrænsen (undskyld) Morganza - 2009-01-02 22:58:34 Rigtig god ret dog med mere karry,en god ide at koge pastaen for sig selv,det ser pænere ud gitteko - 2009-01-02 21:39:40 lækkert med næringsberegning,mem hvorfor skal opskrifterne pludselig skrives med så små skrift størrelse så man næsten ikke kan læse hvad der står har ellers været meget glad for jeres opskrifter og brugt dem meget bente - 2009-01-02 10:20:54 Føj for en sammensætning af madvarer! Jeg har ikke lyst til at forsøge at lave "pyt i pande" med kartofler, spagetti, gulerødder, kål osv. Mansse 17 år - 2008-12-10 21:42:51 God opskrift :) jeg kom kartofler (rest fra aftensmad i går) i til sidst, det var let. portionen var så stor at den snart ikke kunne være i gryden ;) Kan anbefales, OGSÅ med spaghetti! anonym - 2008-10-28 09:09:15 hej, mon ikke opskriften er forkert med alle de løg, vil prøve den men kun med 300 gr. Line&Tue - 2008-10-12 19:45:56 Vi er åbne for at prøve den igen, men så skal der mange flere krydderier og lidt mere kød i:) Pernille - 2008-10-06 17:17:54 Dejlig, sund og meget mættende ret. Puttede ekstra kål, salt og 2 boullionter i. Serverede flute til. pansionisten - 2008-10-03 16:44:36 Har kendt til denne opskrift i mange. Lærte den af vores søn, der dengang var 13 år!! Han havde lavet den i hjemmekundskab i skolen. Det er nu 36 år siden ! Frederik Schack - 2008-09-17 17:21:26 Jeg synes at det smager super med kinakål istedet for hvidkål. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne