Strudsesteaks med druesauce og kartoffelgratin

Strudsesteaks med druesauce og kartoffelgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Struds - Strudsesteak

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 pk.strudsesteaks a 250 g
 Smør/margarine til bruning
 Salt
 peber
 Evt. lidt bredbladet persille til pynt
 
 Sauce:
1 finthakket skalotteløg
15 g.smør/margarine
1 spsk.hvidvinseddike
1 dl.madeira eller portvin (kan erstattes med bouillon)
2.5 dl.god hønsefond eller bouillon
1 spsk.majsstivelse udrørt med 2 spsk. koldt vand
100 g.halverede og udstenede blå druer
100 g.halverede og udstenede grønne druer
 Salt
 peber
50 g.smør i tern
 
 Gratin:
1.5 kg.kartofler
150 g.Boursin eller anden hvidløgs-krydder-urteost
2.5 dl.mælk
 Salt
 peber
 
 
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Rør hvidløgsosten blød med mælk. Læg kartoflerne i et smurt ovnfast fad og hæld osteblandingen over. Dæk fadet med alufolie og stil det i ovnen ved 200° i 45 minutter.
Fjern folien og til kartoflerne er møre og overfladen gyldenbrun.

Til saucen, som kan gøres parat i god tid, sauteres skalotteløg i fedtstof et par minutter. Tilsæt hvidvinseddike og madeira og kog ned til 2/3. Tilsæt bouillon og jævn med majsstivelse. Kom druerne i saucen og kog den igennem. Smag til med salt og peber. Pisk smørret i saucen lige før servering.

Dup strudsesteaksene tørre med køkkenrulle. Drys med salt og peber. Brun steaksene i fedtstof på panden 4-5 minutter på hver side afhængig af tykkelse og hvor rødt, man ønsker kødet.





karakterer:
Opskriften er vist 6535 gange,
og udskrevet 227 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
mangler lidt farve på tallerkenen ved servering. Der må tilføjes grøntsager