Stegt andebryst med ristede svampe og forårsløg
Hovedingrediens : And - Andebryst Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tø andebrysterne langsomt op i køleskab.
Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Rens og skyl løgene. Skær fedtsiden på andebrysterne i rudemønster. Steg andebrysterne på en tør pande med skindsiden nedad, til fedtet er smeltet af og skindet gyldent, ca. 12 minutter. Vend kødet og fortsæt stegningen ca. 15 minutter. Stegetiden afhænger af kødets tykkelse. Mærk efter med en finger. Kødet må ikke virke hårdt, men skal være elastisk. Gør et snit med en spids kniv på den tykkeste del af kødet. Kødsaften skal være gylden og absolut ikke blodig. Tag kødet af panden, drys med salt, pak det i folie og lad det ligge tildækket i ca. 15 minutter før det skæres ud. Kom en spsk smør på panden, rist løg og svampe og hold dem varme på et fad. Kog stegeskyen sammen med fløde og rødvin og smag til med salt og peber. Skær kødet i tynde skiver og anret det med svampe og løg på tallerkner, sammen med saucen. |
|
Opskriften er vist 144769 gange,
og udskrevet 5286 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (47 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2019-08-24 17:00:22 Lars nej kun 1 pande noget af fedtet og stegeskyen fra både and og grøntsager er jo stadig på panden når løg/svampe er ristet, og det indgår dermed i sovsen når man koger rødvin og fløde i panden Gitte - 2017-09-29 17:10:44 Der står ikke hvad der skal serveres til. På billedet ser det ud til at der er asparges kartofler. Jeg har også prøvet med ris, begge dele er godt. Gitte - 2017-09-29 17:07:26 Det er en meget lækker ret. Også hvis der tilsættes et hvidløg sammen med svampe og forårs løg. Uhmmmm Lars - 2012-09-19 23:16:22 Lige et spørgsmål.. Hvis man steger grønsagerne på panden hvor andefedtet er, mister man så ikke det fedt man skal lave sovsen af?? Er det ikke meningen at lave det på 2 forskellige pander? Halck - 2011-01-23 17:15:38 Til Dan A. Jeg tror at forårsløgene er det er bare hedder "løg" i opskriften. Altså, de skal på panden sammen med svampene og ristes. Dan A - 2010-09-01 15:58:23 Hvad sker der med forårsløgene - der står ikke hvordan de skal tilberedes! Hans - 2010-05-14 15:28:38 Utrolig lækker og letlavet ret. Kan anbefale at stege en fintsnittet snackpaprika sammen med løg og svampe Steen F. P. - 2007-12-16 12:59:53 Er meget lækker, har brugt den flere gange. (Pas på at forårsløgene ikke får for meget) Kasper - 2005-01-01 01:01:01 Super lækkert. Kan evt. marineres i saft af ½ appelsin. Mogens - 2005-01-01 01:01:01 Meget, meget lækker ret, som helt bestemt skal serveres for fremtidige gæster Annelise - 2005-01-01 01:01:01 Utrolig lækkert, kan også severes for gæster! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne