Sprængt andebryst med hvidkål og cremet ølsauce

Sprængt andebryst med hvidkål og cremet ølsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Andebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 andebryster
0.5 hvidkålshoved
 
 Sprængelage:
1 porter, f.eks. limfjordsporter
0.25 tsk.knust peber
2 stjerneanis
100 g.salt
85 g.farin
 
 Ølsauce:
1 øl, f.eks. Carls speciel, lys gambrinus eller porter
2 æggeblommer
1 tsk.dijonsennep
50 g.smør
1 tsk.maizena
 lidt citronsaft
 
Opskrift:
Kog ingredienserne til sprængelage op og køl den af. Skær fedtet af brysterne og skær det så i tern. Læg andebrysterne i lagen 6-8 timer.

Rist andefedtet til fedtegrever, tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.

Tag brysterne op af sprænglagen og kom dem i en gryde. Hæld lidt vand i gryden sammen med et par spsk. af sprænglagen, således at væske står halvt om brysterne. Kog brysterne ca. 7 minutter.

Skær i mellemtiden hvidkålen i skiver, der holdes sammen i rodenden og er ca. 3 cm brede i den tykke ende. Kom hvidkålen i gryden, kog op og læg andebrysterne tilbage og damp det hele yderligere knap 10 minutter.

Tag brysterne op og lad dem hvile lidt. Check, at hvidkålen er mør.

Kog øllen ind til det halve. Køl af og kom de øvrige ingredienser i. Pisk op over svag varme til saucen leverer. Smag til med salt, peber og evt. citronsaft.

Skær brystet i skiver og server med hvidkål, croutoner og ølsaucen.

NB! Kog evt. mørk hvidtøl til sirupsagtig konsistens og hæld udover den hvide sauce umiddelbart før serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 17787 gange,
og udskrevet 404 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-22 21:56:38
Limfjordsporteren er for sød. Brug Wiibroes porter. den har en skøn bitterhed.