Paté med andelever og pistacier

Paté med andelever og pistacier, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

PålægRet : Pålæg - Pate

Hovedingrediens : And - Andelever

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.hakket svinesmåkød
400 g.andelever eller kyllingelever
50 g.smør
1 løg, finthakket
0.5 dl.portvin
 saft og skal af 1 appelsin
1 tsk.tørret timian
1 æg
2.5 dl.piskefløde
1 dl.pistacienøddekerner
 salt
 peber
150 g.mager bacon i tynde skiver
 
Opskrift:
Dup leverstykkerne tørre. Brun dem i halvdelen af smørret. Tag dem af. Kom resten af smørret på panden. Svits løget heri et par minutter. Kom portvin, appelsinsaft og -skal på, og kog panden af. Lad blandingen blive kold. Skær 1/3 af leverstykkerne i små terninger. Rør kødet med æg, krydderier, pandeafkog og fløde til en fast fars. Vend leverterninger og nødder i. Beklæd en 1 1/2 liters form med baconskiver, og kom halvdelen af farsen i. Læg de hele leverstykker på, og dæk med resten af farsen. Glat overfladen med en våd dejskraber. Dæk med stanniol. Bag pateen på nederste ovnrille 1 1/2 -1 3/4 time ved 170C. Stik i den, saften skal være klar. Lad pateen køle af under et let pres. Pateen vendes ud af formen, sky/fedt skrabes af, og pateen skæres i skiver. Pynt med appelsin eller små kumquats.

Hertil smager en frisk salat godt.





karakterer:
Opskriften er vist 24702 gange,
og udskrevet 787 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu