Honningglaceret andebryst med rodfrugter

Honningglaceret andebryst med rodfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Andebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Honningglaceret andebryst med rodfrugter, billede 4 Honningglaceret andebryst med rodfrugter, billede 1 Honningglaceret andebryst med rodfrugter, billede 2 Honningglaceret andebryst med rodfrugter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 andebryster a ca 300 g
800 g.rensede rodurter og løgvækster, f.ex gulerødder, pasti-nak, selleri, porre og løg
4 spsk.sherryeddike
4 spsk.sherry
2 spsk.honning
4 fedhvidløg
1 bdt.persille
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skær grøntsagerne i mindre stykker. Hak persille og hvidløg fint.

Rids andebrysterne på kryds og tværs på fedtsiden. Pas på ikke at skære i kødet. Kom brysterne på en meget varm jernpande med fedtsiden nedad. Steg ca 3-4 minutter på fedtsiden, vend brysterne og steg videre et par minutter på den anden side. Krydr med salt og peber. Kom andebrysterne i en bradepande.

Hæld fedtet fra panden. Kog panden af med sherrydddike. Hæld pandeafkoget i bradepanden. Steg herefter brysterne i ovnen 6-8 minutter ved 225 grader C. alm. ovn.

Tag dem ud, pensl med smeltet honning og slut med at give brysterne et par minutter under grillen til de er gyldne.
Lad brysterne trække 5 minutter før de skæres i skiver og serveres med sherrysky og rodfrugter.


Tør panden af med køkkenrulle. Kom tre spsk af andefedtet i panden og rist grøntsagerne ved jævn varme. Krydr med salt og peber undervejs. Når grøntsagerne er gyldne og sprød-møre røres persille og hvidløg i.





karakterer:
Opskriften er vist 54653 gange,
og udskrevet 1811 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-09 22:40:19
Kan serveres med brød.